plodni/neplodni dani, trudnoća
Poštovani, nadam se da ćete mi uskoro odgovoriti.
Za početak, do nedavno sam mislila da mi je mjesečnica neredovita, ali onda sam zaključila da mi ciklus traje 34 dana (što i nije baš uobičajeno).
Prvi dan zadnje mjesečnice bio je 16. prosinca 2014. Na dan 26. prosinca 2014. imala sam odnos u kojem je dečko, nesvjesno, malo svršio u mene, a zatim ga je izvadio i ostatak ejakulacije svršio izvan mene.
S obzirom na duljinu mog ciklusa, sljedeća mjesečnica bi trebala nastupiti 19. siječnja 2015., a ja nemam živaca čekati do tada. Prema tome, moje pitanje je: Je li moguće da sam trudna? Ako da, kolika je vjerojatnost? Odnosno, jesu li mi 26.12. bili plodni dani (tehnički, nisu trebali biti)?
Puno hvala unaprijed.
Spoštovani,
kadar razpravljamo o plodnih dneh, smo vedno v stiski, čim ima ženska spolne odnose pred ovulacijo, kajti točnega datuma ovulacije žal ni mogoče napovedati vnaprej. Prevečkrat se zgodi, da se ovulacija zgodi, ko se pač zgodi. Vemo le, da ob izostanku nosečnosti do menstruacije pride 12 do 16 dni po ovulaciji, kadarkoli že ta ovulacija je. Vi ste imeli odnos 26.12., zadnjo menstruacijo pa 16.12. torej ste odnos imeli 10 oziroma 11 dni po M. Če k temu prištejemo 5 dni, kolikor spermiji lahko preživijo v ženskih rodilih, bi utegnili zanositi. Žal zdaj tega ne morete več niti preprečiti a tudi ne še ugotoviti. Treba bo torej počakati najmanj do 10.1.2015, ko lahko naredite krvni test ßhCG, ki je od vseh najbolj občutljiv.