pločevinasta streha
Pločevinastih streh imaš precej.
Lahko so to plošče, ki imajo spodaj izolacijo in so dimenzij, se mi zdi 4x1m, Trimo Trebnje.
Drugače imaš pa tudi plošče manjših dimenzij, s posipom izgled je pa zelo podoben navadni opečni kritini. Mi imamo gerard in smo zelo zadovoljni. Je tudi več drugih proizvajalcev, metrobond in več drugih.
Vedeti pa moraš, da je gerard ali metobond in ostala pločevinasta kritina nekoliko dražja od navadne opečne kritine. Ampak mi smo vseeno zelo,zelo zadovoljni z gerardom, izvajalcem izvedbo in vsem kar sodi zraven, žlebovi, obrobe,izolacija,..
ne vem kakšen kukerle ne rabiš nobenega soglasja, sam pazi, če imaš zaj.e.an… sosede, ti lahko ustavijo delo, če ne priglasiš del na upravni enoti, samo tako, ne zgodi se velikokrat, pač pomisli tudi na to.
kaj to pomeni, da ste zadovolnji s streho, da ne pušča ali da vam je pač všeč izgled? imate jo namreč le par let, verjetno nobena kritina kar tako ne pušča, počakajte kakšnih 25 let, saj ne rečem, da vam bo spuščala, vendar pleh ne dobi tiste svoje patine tako kot opeka, ki je ponavadi iz leta v leto lepša.
vse pločevinaste strehe hočejo biti čim bolj podobne opečnatim, hiše s pločevino pa zgledajo še vedno precej ceneno, sploh če so v kombinaciji z belimi plastičnimi okni, seveda pač stvar okusa. plehnate strehe tudi pokajo ponavadi zvečer, ko se ohlajajo.
Res je, da imamo pločevinasto streho le par let, vendar ravno pri tej kritini ni nobenega pokanja pri ohlajanju in segrevanju. Garancije je 50 let. Zamenjali smo streho pa seveda zaradi puščanja, slabe opečne kritine in slabe izolacije. Ta pločevina sploh ne dobi patine, preberite sestavo na internetu pri proizvajalcih.
Primerjalno pa je pločevinasta kritina vsaj tako lepa kot opečna, mi smo seveda pred tem pogledali kar nekaj hiš, ki so že imele pločevinasto kritino in od daleč sploh ni vidno ali je to pločevina ali navadna opečna krtina. Odločitev ja pa pač vaša in vsakega posamezno.