Najdi forum

pločevinasta kritina

Ker bomo počasi postavljeni pred dejstvo in bomo morali menjati kritino, me zanima, če ima kdo od vas to v tem času tako pogosto uporabljene pločevinaste plošče. Na našem koncu jih dajejo gor kot po tekočem traku. Vendar. Zanima me vzdržljivost, kako je ko dežuje. Po moje doni po celi bajti 🙂 Hvala za mnenje.

Nic ne doni, ker je spodaj izolacija……mislim, da je ta kritina dobra..predvsem lahka in zelo hitro na strehi!

Pa tako lepo je oblikovana, ko pade toča…
Jaz vem, da jo moja streha ne bo videla.

Že 7 let imam tiltile (mislim, da se tako imenuje), to je različica znane Dekre, vendar je skoraj za polovico cenejša. Zelo sem zadovoljna.

Pločevinaste kritine tipa Dekra, Metrobond ali Gerard so kvalitetne. Metrobond ima celo 50 let garancije in tako cenovno kot kvalitetno parira Dekri (le, da je malo manj poznan). Gerard je nekoliko dražji, a zato v kvaliteti ne vem kako ne prednjači.
Te strehe se ne krušijo (Smrkec!), zato naj vas ne bo strah toče, pa tudi tega ne, da bi imeli čez čas polne žlebove – kot se to dogaja pri Tegoli. Bobnenje ob deževju je topo (napram kritini Trimo), ker se dežne kapljice na močno hrapavi površini razpršijo.
Tovrstne kritine obvezno priporočamo tistim, ki imajo šibko ostrešje (nagniti špirovci npr.) oz. zaradi kateregakoli razloga zmanjšano ali majhno nosilnost. Betonske ali glinene kritine so neprimerno težje.

Tudi sami imamo Metrobond, pa nimamo pripomb.

New Report

Close