Najdi forum

Pljuvanje hrane

Zdravo!

Prosim svetujte mi kaj naj naredim. Imam sestro, ki je ful obsedena s svojo postavo in kar naprej hujša. Pred kratkim pa sem jo zalotila ko je jedla sendvič, vendar ga je samo prežvečila in ga izpljunila, mislim da to dela že kar nekaj časa. O tem niti starši nič ne vedo, ker mislijo da normalno je, vendar je vse preslepila. Sedaj pa ne vem ali naj to poven staršem ali ne, ker jih bi zelo prizadelo. Pogovarjala sem se tudi s sestro, ki pa vse zanika.

Tadeja

Draga Tadeja,
čeprav je včasih težko, mislim, da je prav, da staršem vaše opažanje poveste. Tako sestri trenutno morda povzročite stisko še večjo, dolgoročno pa lahko to predstavlja še dodaten pritisk bolezni, ki človeku v nekem trenutku da mislili in pomaga k odločitvi, da tako noče več živeti. To pa je že blizu trenutka, ko poišče pomoč, če ne gre drugače.
Marija Anderluh

Draga Tadeja,

zakaj vas tako zelo skrbi za starše, za njihovo prizadetost? ali menite, da jima morate zatiskati oči, da se jima ne bi bilo treba soočati z resnico?
tudi sama sem mama dekleta, ki je imelo težave s hrano. Te težave se niti pibližno ne bi rešile (niso še čisto mimo), če ne bi jaz stvari opazila, jo “prignala” do zdravljenja, da smo zdaj, kjer smo. Verjemite, tudi jaz sem se ob tem morala soočati z marsičem, s čimer se drugače ne bi nikoli. To pomeni, da sem morala brskati po sebi, da sem odkrila stvari, ki sem jih mogoče delala narobe. Marsikaj sem začela razmišljati in delati drugače. Korenine problemov s hrano se skoraj vedno v družini; saj ne pravim da samo v družini, ampak precej.

zato le povejte čimprej!

New Report

Close