Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Pljučnica in zlom rebra zaradi kašlja?

Pljučnica in zlom rebra zaradi kašlja?

Pozdravljeni…
Prosila bi vas za vaše mnenje;

Namreč že več kot mesec in pol imam zelo grd, dražeč in suh kašelj. Zadnje 14 dni jemljem antibiotik amoksiklav, ki mi ga je predpisala osebna zdravnica. Včeraj zvečer, pa me je začelo zelo močno boleti v rebrih….pod desno dojko, na pritisk kar skočim, tako boli, vdihniti sploh ne morem globoko, ko zakašljam, pa mi gre zaradi bolečin prav na jok, kašljati v bistvu sploh ne morem, ker tako boli.
Zaradi te bolečine, ki sploh ne pojenja, kvečemu je enako ali celo bolj boleče, sem odšla tudi v dežurno ambulanto, kjer so me pregledali, slikali pljuča in nato še rebra in odšla domov šokirana, saj so mi povedali, da naj bi prebolevala pljučnico in zaradi močnega kašlja, bi mi naj počili deveto in deseto rebro.
Kaj takega prvič slišim…sploh pri mojih 35 letih, z normalno močnimi kostmi, nikoli v življenju si še nisem česa zlomila, nisem krhka, velika 173 cm in težka 68kg. Tudi bolna nisem ravno pogosto, kak infekt že tu in tam, ampak pljučnica….se mi zdi skoraj pretirano.
Prilagam tudi slike, ki sem jih prejela…prosim še za vaše mnenje, ….

Res sem brala na internetu( predvsem tuja literatura)…. da velikokrat rečejo, da gre za zlom rebra, ampak v resnici ni prelom kosti, temveč le premik, ali odmik, spoja rebra in hrustanca…no upam, da sem prav “prevedla” 🙂 ali je dežurna zdravnica morda mislila to?

Ko mi. je povedala diagnozo sem bila namreč malce v šoku in je nisem več ničesar vprašala…

hvala vam že vnaprej za odgovor in lep pozdrav 🙂

Spoštovani,

Kot že velikokrat, zopet najprej opozarjam, da forum ni primeren za reševanje nujnih zdravstvenih stanj. Huda bolečina in sum na spontan zlom rebra sodita v prioritetno zdravstveno obravnavo.
Rentgenske slike ne vidim. Če je na rentgenski sliki opisan zlom rebra, potem je to zlom rebra in ne razmik rebra od hrustanca.
Na kratek rok pa je za zdravljenje bolečine zlomljenega rebra potrebna močna protibolečinska terapija.
V kolikor je na rentgenski sliki res infiltrat, potem bi bilo primerno, da vas napotijo v hitro ambulanto za pljučne infiltrate. Ena takih je na Golniku.

Prof. Mitja Košnik, MD, PhD
Director
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia
http://www.klinika-golnik.si

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close