Najdi forum

PLJUČNICA

Pozdravljeni,

pred tednom dni sem se oglasila pri svojem zdravniku zaradi bolečine v grlu in kasneje v pljučih ter ušesih. Zdravnica mi je rekla, da imam začetek pljučnice, začetek angine in vnetje obeh ušes.. Predpisala mi je tablete FROMILID 500. Izkašljujem belkasto oz, zelenkasto sluz. Včeraj me je sicer bolelo tudi na sredini hrbta toda ta bolečina je nekako izzvenela. Dobila sem tudi herpes na ustnicah. Danes sem bila na kontroli ponovno……….angine nimam več, vnetje ušes…en uho je ok, drugi pa še malce vnet, pravi da pljučnice verjetno več nimam čeprav mi notri v pljučih še malo piska tako, da mi je dala napotnico še za slikanje pljuč. Se pravi, da je veliko boljša diagnostika kot pred enim tednom. Pljuča me ne bolijo, ko diham ne slišim piskanja…samo če se hočem odkašljat se še vedno sliši nekaj hropenja toda ko to izkašljam je zopet boljše. Izkašljujem veliko manj kot sem.

Ker sem panik in to zelo velik bi vas vprašala zakaj me je zdravnica poslala na rentgen, če je rekla, da sem veliko boljša kot sem bila? Je lahko kaj nevarnega?

Najlepša hvala za vaš odgovor in lep dan vam želim

Spoštovani,
ne vem, zakaj vas je zdravnica napotila na slikanje pljuč. Ne vem niti, ali vam je pred začetkom Fromilida naredila kakšne krvne preiskave. Načeloma je primerno, da se pred začetkom zdravljenja pljučnice naredi rentgenska slika, da se postavi diagnoza. Kontrola se pa naredi po nekaj tednih, če se pljučnica ne pozdravi, ali pa pri osebah, kjer je večja verjetnost, da se za pljučnico skriva pljučni rak (kadilci stari preko 40 let).
Lep pozdrav
MK

Hvala za odgovor……..kri mi je pregledala in to CRP ki je bil 47. Danes sem bila na pregledu po enem tednu in je že veliko boljše. Vseeno pa je rekla, da dajmo slikat, da vidimo če se je to uredilo…….. Kadila pa nikoli nisem.

Najlepša hvala za vaš odgovor

lp

New Report

Close