Najdi forum

Pljučnica

Spoštovani, imam pljučnico, ki se je začela pred tremi tedni. Najprej sem imela visoko temperaturo in kašelj, slabost, potila sem se… Nato je sledilo vnetje zrela in nosu, izkadljevala sem krvavo sluz. Na slikanju se je potrdila pljučnica. Sedaj že 5 dni jemljem antibiotik Fromilid 500 mg na 2 ur. Žal se počutim slabo, imam napade vročine, slabost, najhuje je zvečer, ko me peče ves zgornji del hrbta, predvidevam da pljuča, in se mi temperatura poviša na 37.4 st. Se vedno veliko kašljam in izkasljujem belo peno in rumeno sluz. Kaj menite? Je to običajno stanju po jemanju antibiotikov? Skrbi me pekoč občutek v prsih oz. hrbtu. Bolijo me tudi ledvice. Prosim za nasvet. Hvala in lp.

Dober dan,
če prav razumem, po 5 dneh terapije ni v redu. To je argument, da greste do zdravnika, da se vidi, kaj se dogaja s pljučnico. Treba bo narediti ponovno rentgensko sliko in krvne preiskave.
LP
MK

Pozdravljeni, šla sem na urgenco in so mi zamenjali antibiotik za Amoksiklav. Z nisem imela težav. Upam, da bo zdaj bolje. Kaj menite? Hvala vam za hiter odziv.

Ja, se mi zdi primerno. Verjetno so vam tudi kri pogledali?
LP
MK

Pozdravljeni, ne nič mi nisi pregledali. Sicer me še vedno peče zgornji del hrbta, v spanju se umiri. Če danes ne bo bolje, bom seveda stopila do zdravnice. Hvala za pomoč.

Pozdravljeni, prosim za nasvet. Po enem tednu od jemanja antibiotikov Amoksiklav imam še vedno težave. Peče me zgornji in srednji del hrbta zadaj, tam imam tudi rdeče pikice, še vedno se potim in občasno imam pospešen utrip. Kašelj se pojavlja občasno, tudi še izkasljujem. Skrbi ne bolečina v hrbtu. Kaj pomeni? Prosim za nasvet.

Dober dan,
forum ni namenjen zdravljenju in reševanju akutnih zdravstvenih težav. To je treba urediti pri zdravniku. Pljučnica je kar težka bolezen in lahko traja še kar nekaj tednov, da se težave s kašljem umirijo. Težave z izpuščaji in pekočo kožo pa niso razlog, da bi vas hudo skrbelo. To bosta v ponedeljek z vašim zdravnikom pogledala.
Lep pozdrav
MK

Pozdravljeni.
Po dolgotrajnem suhem kašlju, cca 2 meseca, sem s pomočjo Prospana in Fluimukana začela bolj mokro izkašljevati rumeni izpljunek. Nato dobim vročino od 37- 38 in grem do zdravnika. S slikanjem pljuč in odvzemom krvi so potrdili pljučnico. Z jemanjem amoksiklava se mi je zadeva v glavnem umirila.
Od jemanja antibiotikov je minilo 3 tedne.
Začela sem na krajše sprehod po ravnem in ugotovim, da sem čisto brez kondicije. Ko grem po stopnicah se zadiham.
Zanima me po kakšnem času bi bilo primerno več rekreacije oz. aktivnosti v hrib (seveda, če bi zmogla). Bojim se da se mi ne ponovi pljučnica.

Dober dan,
ja to je pa tako, ko je človek teden ali dva neaktiven, se mišice že fino polenijo. Tako da bo treba nekaj časa trenirati. Napor torej počasi stopnjujte, sprehodi, hitrejša hoja, zmeren klanec, omejitev je to, kar še čutite kot znosno. Zaradi tega se pljučnica ne bo ponovila.
LP
MK

Objava čaka odobritev

Slik pa ni videti. Verjetno se je do sedaj pljučnica že pozdravila, rentgenska sli pa je že bila kontrolirana.

LP

MK

New Report

Close