Pljucni rak in okrevanje
Pozdravljeni,
Mojemu ocetu so septembra lansko leto odkrili raka na pljucih z metastazami na jetrih in kosteh. Zdravnik je prognoziral (ceprav zelo nerad) najvec 5 mesecev zivljenja. Zelo nas je potrlo. Moram vam povedati, da je moj oce ze zakljucil s kemoterapijami, pocuti se odlicno, nobenih bolecin, zredil se je za 6 kg, res pa je, da vodo pije samo prekuhano, sadja svezega ne je, samo prekuhano, prav tako zelenjavo. Ostali hrani se ni odpovedal, se vedno je pravo, domaco (beri: mastno) hrano. Zdravnik mu je tako svetoval in zaenkrat deluje. Redno jemlje Brokolin in ostale vitamine, katere v naravni obliki ne dobiva. Se vedno je pri svojih dobrih moceh in dokler terapija deluje, jo bomo nadaljevali. Aja, da ne pozabim. Po treh mesecih so mu naredili ultra zvok trebusne votline in niso nasli metastaz nikjer vec, tudi na jetrih ne, le kosti bo treba se slikati, pa zal ne pride na vrsto.
Ali je mogoce, da se je bolezen pozdravila? Ali se je zgodil cudez?
Hvala za vase odgovore in cas, ki ga zapravite za nas.
Dragi ali draga D.D.!
Vaša skrb za očeta je pohvalna. S primerno prehrano preprečujete, da bi oče zaradi raka prehitro hujšal. Več o prehrani si preberite v temi, ki sem jo odprla tukaj:
Zdravniki ne marajo dajati ocen o tem, kako dolgo bo bolnik še živel, saj je to odvisno od vsakega posameznika. Lahko vam sporočijo le statistične podatke. Hkrati tudi ne smejo vlivati lažnega upanja. Sedaj so se metastaze zaradi kemoterapije morda zmanjšale in se jih na ultrazvoku ne vidi, povsem izginile pa verjetno niso. Nihče vam žal ne more zagotoviti, da je boja z boleznijo konec in da ste zmagali. Toda ponašate se lahko z manjšimi zmagami, tudi dragocenimi – oče se dobro počuti, nima bolečin, ima apetit in je obdan z ljubečimi svojci.
Želim vam vse dobro,
Irena