Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? pljučni rak

pljučni rak

Tudi moja mama ni želela obiskati zdravnika.Počutila se je zelo slabo.Imela je suh kašelj in zelo je shujšala.Našli so jiCA tumor.Zdaj čaka na končno diagnozo.Že prej je bila zelo suha,zdaj ima 39 kg.Zdravnica je rekla,da bo težko zdržala kemoterapijo.Zanima me kaj se bo zgodilo sedaj.

Pozdravljeni!Tudi moja mama dalj časa ni želela obiskati zdravnika.Pred kakim tednom smo jo končno prepričali.Odkrili so ji CA tumor .Ima samo 39 kg.Zdravnica je rekla,da verjetno ne bo prenesla kemoterapije.Zanima me kaj sedaj.

Po ogledu nocojšnje oddaje ODMEVI, v kateri je govorila o uspehih raizskovalne skupine KOPA zdravnica dr.Tanja Čufer iz Bolnišnice Golnik, sem odtipkal na forumu Med.over.net “plučni rak” in bil nadvse presenčen:
– da se je z odgovorom na forum od 21.02.07 oglasila moderatorka Kristina Modic oglasila samo 1x in to dalnega 02.05.09 in so vsa vprašanja do 17.09.12 ostala NE ODGOVORJENA. Verjetno se tudi zaradi tega ljudje na ta forum in temo “plučni rak” ne oglašajo. Ker imam tudi konkretna vprašanja me najprej zanima, če kdo ve odgovor glede popolne neaktivnosti moderatorke te naslovne teme, hvala??

Ja, jaz vem odgovor, lahko pa bi ga vedel tudi ti, če bi prebral opis foruma. “Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: “rak ne pomeni konec življenja”. Gospa Kristina Modic je le ena od bolnic in je pred leti prijazno prevzela tehnično plat moderiranja foruma, strokovnih odgovorov pa na forumu ne morete zahtevati in pričakovati saj forum temu ni namenjen ker in zato ker nima strokovnega moderatorja. Veseli smo lahko, če se kdaj prostovoljno javi kateri strokovnjak in odgovori na konkreten problem.

Lepo pozdravljeni vsi skupaj!

Moja mami je pred 7-mi meseci operirala levo ledvico, ki so ji jo tudi odstranili. Opreacija je trajala v Novem mestu. Kjer so ji prvtako povedali, da je ledvica rakasta. Po mojem mnenju, če je nekaj rakastega sledi vsaj neka terapija, mar ne??! Po operaciji so ji povedali, da jo bodo poklicali na pregled, KAR SPLOH NISO!! Pred enim mesecem ji je prišlo hudo slabo, videla je dvojno, glava jo je bolena skratka nič ni mogla! Odpeljana je bila na urgenco v Kočevju , kjer so rekli, da je ne želijo videti dokler ne opravi pregleda v Novem mestu. Po parih dneh se ji je stanje poslabšalo kjer smo poklicali rešilca in so jo KONČNO odpeljali v bolnišnico v Ljubljano na nevrološko. Po mesecu raziskovanja kaj ji pravzaprav je,torej po miljontih izvidih so komaj VČERAJ povedali, da ima PLJUČNEGA RAKA in da ji NI POMOČI!! Kar je tkaj ČISTA nemarnost zdravnikov!!! zanima me samo kako se lahko rak kar naenkrat tako razširi da ji ni pomoči, a imela je slikanje pljuč v Novem mestu in v Lj???! Rada bi vedela ali je imel že kdo kakšen podoben primer in če je možno da je ta operacija ledvice, ki je bila rakasta povezana z tem rakom?

NAJLEPŠA VAM HVALA

Pozdravljena,
seveda, če bolnik nič ne spremeni, ima rak iste pogoje, t. p. da se ponovi ali napreduje. Pri ledvičnem raku pride najbolj pogosto do metastaz v pljuča, kosti, jetra in/ali možgane. Vendar je to pri vsakemu bolniku drugače. Verjetno gre pri mami za napredovanje ledvičnega raka in ne primarnega pljučnega raka. Če ne morejo več operirati, potem je žal bolj slaba prognoza.
To ne pomeni, da če bi zdravili s kemoterapijo ali interferonom, da bi potem ne prišlo do napredovanja. Kemoterapija prime pri ledvičnem raku zelo slabo. Interferon ima mnogo stranskih učinkov in pomaga do remisije pri kvečjemu 3%. Tako da se običajno po operaciji ne zdravi agresivno.

Ne vem kako je to v Sloveniji s prosto izbiro v zdravstvu. V Münchnu lahko bolnik odloči sam v katero kliniko bo „šel” oz. pove v katero kliniko noče iti.
Drugi nesporazumi pa so bolj problemi z razumevanjem raka. Včasih se rak odkrije tako pozno, da že ima metastaze, brez da te delajo težave… Če bi ga odkrili en mesec prej, ne bi bilo nič bolje, žal.
Vse dobro Vam in Vaši mami.

Še tukaj posredujem za vse, ki imate tako kot jaz ogromno vprašanj in ne veste, na koga se obrniti – tale dogodek organizirajo 28.11. in bojo tam ne samo zdravniki, ampak tudi gospa Živka, ki je premagala raka in se bori za boljše zdravljenje v Sloveniji. Sigurno komu pride prav: https://www.facebook.com/events/199078031001345/

Pravijo, da lahko celo pošlješ svoje vprašanje, pa ga bojo vključili v program.

Je brezplačno, samo se morate prijavit. Baje bo pa tudi v živo prenos za vse nas, ki nismo iz Ljubljane.

Drugače pa samo pozitivno – glavno je, da ne obupamo!

New Report

Close