Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca pljučna mrena

pljučna mrena

Lepo pozdravljena,

oglašam se vam z prošnjo, kaj bi se lahko dogajalo z mano? Pred dvema tednoma sem prebolela manjšo virozo (1 dan 38 vročine), nakar sem se dobro počutila. Od tistega dne me je začelo boleti pod levim pljučnim krilom oz. rebro na dotik in ob globjem vdihu ali kašlju zaboli cela leva stran pljuč. Osebnega zdravnika sem obiskala , ki mi je pretipal rebro in ker ni najdel nobenih nepravilnosti rekel le naj si mažem z kremo Ketonal tam kjer me boli in če mi 14 dni ne bo bolje bom šla slikat prsni koš. Zanima me kakšne so siptomi vnetja pljučne mrene in ali se to na slikah vidi. V primeru ne zdravljenja vnetja plučne mrene kaj se lahko zgodi?

Bolečine v prsnem košu ob prehladih-ob kašlju, globokem vdihu, so dokaj pogosta težava in običajno mine samo od sebe. Že to, da je boleče tudi na pritisk, nakazuje na to, da je poreklo težav v steni prsnega koša in ne v “notranjosti”. Pri vnetju pljučne mrene je poleg bolečine pogosto slišati “trenje” pri poslušanju pljuč in to nas običajno pripelje do diagnoze. To vnetje je pogosto združeno z drugo boleznijo (kot npr. pljučnica). RTG pogosto ne pokaže dosti. Zdravljenje vnetja te mrene je zdravljenje bolezni, ki ga je povzročila, plus terapija bolečine z protivnetnimi zdravili (“nesteroidni antirevmatiki”).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Jaz imam podobne tezave imam bolecine v hrbtu in ob flobokem vdihu me zaboli v hrbtu kasljam sicer ne ampak je zelo neprijetno saj se nemorem ukvarjati z sportom zanima me pa kako se zdravi + kaj pomaga

Pozdravljeni!
Za začetek pomaga zdravniškipregled. Če ta ne pokaže bolezenskega ozadja vaših bolečin, pomagajo čas in protivnetna/protibolečinska zdravila.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close