Pljučna embolija
Pozdravljeni,
mama, stara 72 let, je bila v nedeljo obravnavana na urgenci zaradi hudih bolečin v nogi (krčne žile). Ugotovljena je bila globoka venska tromboza, po CT-ju tudi lažja pljučna embolija. Dobila je tri injekcije (Arixtra), danes si bo sama dala Fragmin, včeraj je vzela tableto in pol Marevana, od danes naprej mora jemati po eno. Zdravi se v dnevni bolnici, bila je včeraj, kontrolo ima v četrtek.
Ker ima občasno še vedno občutek, da težje diha, me zanima, kdaj je treba predčasno nazaj k zdravniku? Ali bi morale težave že miniti ali je to pač še posledica dveh manjših strdkov, najdenih v pljučih?
Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni, da se dihanje tri dni po ugotovljeni pljučni emboliji ni v celoti popravilo, se mi ne zdi nenavadno. Ni pa to edini moźen vzrok težkega dihanja in ker ni nujno, da je sploh povezano s pljučno embolijo, vsekakor predlagam pregled, če se je težava poslabšala ali po pregledu celo pojavila na novo.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
najlepša vam hvala za hiter odgovor. Je šla nazaj, vendar se je izkazalo, da ni nič novega narobe.
Zanima me le še, kako je z zdravili. Ker jemlje Marevan, cel kup protibolečinskih zdravil ni dovoljenih, če se prav spomnim, je med njimi tudi voltaren (tablete). Kako pa je voltaren kremo, ali se lahko vsaj s tem namaže, ker jo precej bolijo kolki?
Vnaprej hvala!