Najdi forum

Pljuča?

Pozdravljeni,

predno obiščem zdravnika (če bo sploh potrebno), vas prosim za vaše mnenje.

ca. 3 mesece imam težave z bolečino (bolje rečeno pritiskom) v prsnem košu. Bolečina ni preveč huda, imam pa težave z dihanjem (oteškočeno – globoko dihanje).

Torej imam zmerno bolečino in težje dihanje. Težava je hujša če se uvežem oz. ležim na hrbtu. Predvsem pa se bolečina (oz. pritisk) pojavi zjutraj, ko se vsedem, kot bi mi nekaj pritisnilo na pljuča, še huje je če se prepognem naprej (težje diham in sili me na kašelj – suhi).

Naj poudarim, da niti bolečina niti dihanje nista zelo huda. Vendar bolečina je in dihanje (kako bi opisala – ljudje dihamo avtomatično, se tega ne zavedamo, sama pa vem, da diham, saj diham globje in težje, tako, da zaznavam dihanje) upam, da razumete. Težko je to opisat.

Prosim za vaše mnenje in hvala za odgovor.

p.s. stara sem 40 let, višina 168, teža 65. Kadilka 25 let po ca. 20 cigaret dnevno. (vem opusti kajenje, a to ni tako enostavno, po večkratnih poizkusih mi še ni uspelo)

Težave, ki jih opisujete, res niso značilne. Vseeno menim,
da je pametno da se oglasite pri zdravniku zaradi dodatnih
vprašanj in pregleda.
RMarčun

Pozdravljeni,

najprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor. Ker zelo nerada hodim k zdravniku, bi vas prosila, če si lahko preberete zaključka dveh izvidov in mi poveste, če je moje stanje lahko kakorkoli povezano s tem… mislim, da so bile takrat težave podobne

izvid iz leta 2005 – spec. internist-pnevmolog – slikanje pljuč
mnenje: ni znakov za infiltrativno pljučno obolenje, prisotni pa so že začetni znaki kroničnega kadilskega bronhitisa. Posledično je tudi znižana vitalna kapaciteta pljuč, nekoliko je upočasnjen pretok zraka v dihalnih poteh.

izvid iz leta 2006 – spec. internist – ultrazvok srca
Normalne votline. Normalna sistolna in diastolna funkcija. Manjši polaps sprednjega lističa mitralne zaklopke ter manjši ASD.

Morda še o moje stanju toliko, srčni utrip imam povišan 90/min, že vseskozi, krvni tlak je ok, imam pa občasne aritmije srca, ki traja ca. 1 min. Pred leti sem imela tudi panične napade in sem se zaradi njih tudi zdravila z antidepresive.
Vem, da so moji znaki podobni tesnobnemu stanju, ampak sama nikakor nebi mogla počutja zadnjih 2-3 mesecev opredeliti kot tesnobnega.

Hvala za vaš odgovor.

Glede na povečan srčni utrip in ASD,viden na uz 2006,
svetujem pregled pri lečečem specialistu.
RMarčun

New Report

Close