Najdi forum

Pljuča

Lepo pozdravljeni!
Star sem 26 let.Pogosto zbolevam za raznimi pljučnimi obolenji,kot so viroze in bronhitisi.Danes sem bil na slikanju pljuč ter pri pulmologu.Po pregledu slik je dejal da ni videti nič nenormalnega razen manjših pikic(opisal jih je kot brazgotine),ki so posledica raznjih prejšnjih obolenj.Včasih sem tudi kadil(kakih 5let po deset cigaret).Zanima me če bi bilo dobro opraviti še kakšno preiskavo in kaj naj storim da ne bom toliko oboleval na pjučih.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Janez

Spoštovani!

Ob opisanem stanju trenutno z nobenimi preiskavami ne bi uspeli pridobiti natančnejših podatkov o stanju vaših pljuč. Svojo odpornost lahko krepite z redno telesno vadbo in zmernim vzdržljivostnim treningom. Drugi dodatni ukrepi verjento ne bodo bistveno prispevali k boljšemu zdravju. Pri bolnikih pogosto opažamo, da pogosteje zbolevajo za podobnimi boleznimi ali boleznimi istih organov, čeprav za to ni kakšne razlage.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spostovani !
Zanima me , ali so lahko pljucni infekti odgovor organizma na dolocen alergen in so to v bistvu alergije ?
Lep pozdrav
Mojca

Spoštovani!

Pljučno vnetje povzročajo mikroorganizmi – virusi ali bakterije, ki pa lahko po pogostih vnetjih pljučno tkivo okvarijo na tak način, da se laže razvije alergija. Zato se je infekcijam potrebno čim bolj izogibati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close