Najdi forum

pljuča

Lepo pozdravljeni,
Morala sem opraviti zdravniški pregled za novo zaposlitev. To je pomenilo tudi slikanje pljuč. Izvid je bil: Ob srčni konici zgostitev (maščoba, infiltrat).
Slikanje bo potrebno ponoviti.Zanima me kaj bi to lahko bilo, kako naprej kar se tiče diagnostike, način zdravljenja. Hvala za vaš odgovor!

Spoštovani,

Danes sem opravila ponovno slikanje pljuč:Ob srčni konici maščoba, sicer izvid pljuč normalen.Moj zdravnik pravi, da je vse v redu. Zanima me, kako ta “košček” maščobe vpliva na delovanje srca, ali so potrebne druge preiskave?
Ali moram na dieto (debela sicer nisem)?

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Spoštovani!

En sam izvid brez dodatnih podatkov o bolniku, njegovih znakih in občutjih je zelo težko razlagati. Današnaji drugi podatek o vaši starosti in drug posnetek dodata pomembne podatke. “Senca” na pljučih je pomembna predvsem zato, da izključimo nekatere bolezni, ki jih je potrebno in možno zdraviti, npr. tubrkuloza pljuč, pljučni rak, sarkoidoza ipd. Maščoba ob sršni konici pri vas je t.i. anatomska posebnost, najverjetneje priraščena na osrčnik in to na njegovo zunanjo stran, tako da ne ovria delovanja srca ali drugih organov. Drugih preiskav ne potrebujete – če kadite, je mogoče potrebno slikati pljuča vsakih nekaj let. Dieta ne more bistveno vplivati na to, kar so našli z rentgensko preiskavo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close