Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Plivit D3

Plivit D3

Pozdravljeni!

Imam eno nenujno vprašanje. Do zdaj sem sinu (star 8,5 mesecev, teža cca. 11 kg) dajala kapljice Oleovit D3 (AD3 in Plivit D3 sta mu povzročala težave). Zdaj bi rada zopet poskusila s Plivitom D3, saj predvidevam, da pri tej starosti težav več ne bi smelo biti, pa me zanima koliko kapljic mu moram dati.
Najlepša hvala za odgovor!

Dajete 2 kapljici dnevno do zaprtja mečave.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Nama pa je P naročila 5 kapljic Plivit d3 pri 6 mesečni deklici težki 7,5 kg. A je to preveč? Od 4. tedna sva ji dajala 3 kapljice, sedaj pa 5.
Hvala za odgovor.

2 kapljici Plivit D3 vsebujeta 400 enot vitamina D3, kar je priporočena profilaktična doza proti rahitisu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hmmm…naša pediatrinja pa nam je svetovala, da ko ima dojenček (7 mes.) 3 nemlečne obroke, da naj dobi 4 kapljice Plivit D3, ko pa je bil izključno dojen, pa je prejemal 3 kpl.

Upam, da ga ne predoziramo???

Imam pa še podvprašanje – Fluoronatril. Zobozdravnik je rekel 1 tbl.ob nemlečnem obroku ali pa 1 uro pred/po mleku, v navodilih pa piše, da se da zvečer. Tega nikakor ne morem, ker po večerni mlečni kašici se še doji in nato zaspi do jutra.
Ali lahko dam Fluoronatril dop. ali pop. ob sadnem obroku? V čem je sploh finta dajanja zvečer???

Hvala!!!

Če pogledate v navodila zdravila vidite, da imata 2 kapljici 400 enot, kar je profilaktična doza. Seveda se lahko pediater odloči tudi drugače in potem računa ml mleka, ki jih otrok dobi, od adaptiranega (ki ima D vit. tudi dodan), do maerinega, pa računa slabšo absorpcijo iz črevesja pri kravjem mleku … Najenostavneje je dodajati vedno isto določeno profilaktično dozo, to je 400 enot vitamina D3.
Fluonatril naj bi predpisovali pedontologi-otroški preventivni zobozdravniki v primeru tveganja za karies.
Zvečer naj bi ostal fluor dlje časa v stiku z zobmi in se ne bi takoj “odplaknil” v želodec, zato naj bi bolj vplival na zobke.

Hvala za hiter odgovor.

Torej ni nič narobe, če fluorove tbl dam tudi čez dan, kajne?

Plivit D3 pa bom raje zmanjšala. Moj otrok ob GH dobiva le moje mleko.
Od 4,meseca dalje je otrok dobival po 3 kapljice (pred tem 7 kpl. AD3, pa jih ni prenašal), od 6.meseca do 7,5 mes. pa po 4 kpl.

Kakšne pa so lahko posledice prevelike količine D3, glede na to, da je maščobotopen. Kje se kopiči??? Kaj povzroča???

Kot sem vam napisala, je pri fluoriranju zaželjen daljši stik z zobno sklenino, kar je zagotovo bolje, če je zvečer in potem nič več v usta.
Predoziranje vitamina D bi se zgodilo, če bi otrok dobival 10 kapljic dnevno, pri 4 kapljicah dnevno ne bo nič narobe.

Uf, ste me pomirili glede tega D-ja:)

Lahko noč.

New Report

Close