Najdi forum

Plinski bojler-pomoč

Serviser mojega plinskega bojlerja pravi da je ptrebno vgraditi čistilni kos ter mehčalec za vodo. Za prvo mi je povedal za osebo, ki naj bi opravljala tovrstna dela, pa sem bila dana na hladno 🙁 Za drugo je rekel, da naj se obrnem na vodovodarja.
zatorej: lepo prosim za informacije kam se v ljubljani lahko obrnem, da bodo dela opravljeno hitro, dobro in relativno poceni.
Hvala za pomoč.
Lp
N.

Mi imamo že tri leta plinski bojler italijanske firme Baltur. Enkrat na let na jesen je servis (10.000 SIT). In letos sem dal vgraditi mehčalec za vodo na prihodni vodovodni cevi tik pred vstopom v bojler. Narejen je tko, da skozi stekleno posodico v kateri je en prašek in filter teče voda. Ko praška zmanjka, daš novega not. V bistvu se mehčalec nahaja v samem bojlerju, ko odpreš loputo, kjer so vse cevi. (cena z montažo je bila mislim tam cca 20.000 SIT.)
Pri nas se je zamotil dobre pol ure. In vse to nam je naredil kar naš serviser.
Tukaj ti dam mobitel našega serviserja. 041/622 276 Vlado

p.s. sam ne razumem kakšen čistilni kos bi morala vgraditi poleg mehčalca za vodo?

Peterček, hvala za informacije. Jaz imam plinski bojler Beretta in je vse vezano nanj – tako ogrevanje kot vse sanitarne vode. Moj bojler je veselo ropotal, mene pa je ta zvok spravljal v rahel dvom, da je vse ok. In serviser mi je pojasnil, da naj bi čistilni kosa preprečeval, da se bi morebitni drobni delci, ki se nahajajo v ceveh, še naprej prihajali do grelca. Osebno sem sicer malo skeptična, ma sreviser je serviser 🙂 in če bo bojler dalj časa deloval bo ok. Sicer pa sem še te informacije komajda izvlekla iz njega.
Lp
N.

Tudi pri nas je vse vezano naj. In popolnoma nič ne ropota. Sicer pa sama vgradnja mehčalca za vodo sploh nima veze, kateri bojler imaš ali s serviserjem. Lahko ga tudi sama montiraš. Sam jaz sem raje to prepustil njemu, saj jih on tudi prodaja in hitro to opravi. Cena je pa itak z montažo vred.

Mogoče imaš bojler še v garanciji, pa zato trdi, da je vse o.k..

Kkašni delci pa nikakor niso kar tako v ceveh. Potem bi imela pipe že zdavnaj vse zamašene. (ujeli bi se v tisto mrežco, ki jo odšraufaš na pipi in tam se tudi kamen ponavadi nabere.)
Delci v ceveh se samo takrat pojavijo. Če se kaj dela na vodovodni inštalaciji oz. če je bila cev prebita ali pa se nova montira. In takrat eno pipo pustiš odprto par minut, da se cev spuca in nič več.
Tko da mislim, da s s tvojim serviserjem nekaj ni vredu in mogoče tud z bojlerjem ne.

New Report

Close