Kje se da naučit plezanja in it najprej na kako manj zahtevno steno v naravi? Je oprema zelo draga?
Enkrat sem probala – na umetni steni, kjer si privezan in sicer nisem tak talent kot moj fant in me je priznam, kar strah višine. Po drugi strani pa zaradi tega nekega strahu uživam 😛 Enkrat sem šla s kolegico in sva po eni sicer ne preveč hudo visoko skali plezali brez vrvi, sicer sem skoraj padla dol in se ujela za prst… sam od takrat me mika… Ampak bi bilo fajn z vrvjo 🙂
Nisi povedala iz kje si, tako da ti težko svetujem. Če je fant plezalec, bi že moral poznat plezalne stene (umetne in naravne). Drugače se pa malo pozanimaj, če imajo v vašem kraju ali okolici kakšno šolo plezanja. Oprema pa ni najbolj poceni ampak pas in čevlje že dobiš za 100€ (skupaj) osnovne modele… Špage, komplete in varovala pa imajo v plezalnih šolah.
Aja, mogoče sem malo nerodno napisala – ni moj fant plezalec, je pa poskusil enkrat skupaj z mano na umetni steni in na eni naravni in je na umetni brez problema preplezal tudi tisto zahtevnejšo pot – je pa zelo suh, močan v rokah in nogah, visok – pri meni je ravno obratno, sem majhna, zato mi kdaj sfali kak cm z astopit na pravo mesto, pa zdi se mi, da imam šibke prste in tudi nisem med onimi zelo suhimi (kot plezalci). Je pa plezalec fant od kolegice, problem je ravno ta, da je tak ekstremist, ki osvaja najvišje vrhove sveta, da ga nikoli ni, ker je v gorah, seveda v malo težavnejših razmerah 🙂 Je pa res, da lahko prosim njo, prej se nisem niti spomnila.