Plevralni izliv
Pozdravjeni!
Pred mesecem dni sem začela kašljati oziroma sem imela virozo, ki se je nato končala s bakterijsko pljučnico. Vmes sem imela le kak dan, dva vročino do 38C. Dr. mi je predpisala AB ospamox, ki mi je pomagal, saj sem imela po koncu jemanja AB kri ok, brez povišanj. Sem pa bila poslana tudi na rtg, kjer so mi ugotovili naslednje:
Konture srca kažejo ma možnost mitralnega vicija.
Slabo diferenciran desni hilus ter zgoščen pljučni parenhim desno hilobazalno ter povsem v posterobazalnih delih pljuč desno. Plevralni izliv desno.
Levo so pljuča primerno predihana.
Nakazano zabrisana kontura leve hemidiafragme – nežnih vnetnih infiltratov ne morem izključiti tudi levo bazalno. Fokalnih zgostitev ni. konture so v mejah pregledanega gladke. Levo plevralnega izliva ni.
Mnenje: plevropnevmonija desno.
Problem se mi je pojavil ob koncu jemanja AB, saj me je močno začelo boleti pod desno ramo oziroma v desnem zgornjem delu prsnega koša.To naj bi bila posledica plevropnevmonije oziroma vnetja reberne mrene, kajne?
Kar me zanima je, koliko časa lahko to traja? Boli me že 14 dni in nič ne gre na bolje in tudi na ( k sreči) na slabše ne. Ali je potreben strogi počitek oziroma ali je dovolj, da pač ne športam in se naprezam/zadiham? Dr. me je namreč spustila že v službo. Imam pa dva mala otroka, tako da je za pravi počitek bolj malo časa.
Ali se lahko pri tem kaj pomaga? Z zdravili, obkladki, karkoli?
Naj še povem, da se ne počutim tako zelo slabo, če odštejem bolečine v desnem delu prsnega koša med vztajanjem in globokem dihanju. Tudi kašljam ne več.
Hvala za odgovor.