Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! PLETENJE – REVIJE

PLETENJE – REVIJE

ALI KAJ PLETETE? JAZ RADA, PA ME ZANIMA ALI OBSTAJA KAKŠNA REVIJA NA TO TEMO, SLOVENSKA, KER TUJI JEZIKI MI NISO PREVEČ BLIZU?
VČASIH JE BILO DOSTI TEH REVIJ, SEDAJ JE PA KAR TEŽAVNO KAJ DOBITI.

Ja, tudi jaz rada kaj spletem in sem prepuščena bolj sama sebi. Zelo bi bila vesela, če bi našla kakšno slovensko revijo o pletenju. Sedaj zasledim v kakšni reviji in potem prosim prijateljice, če mi skopirajo. Ampak tega je bolj malo. Kupim tudi Sabrino – nemška revija in potem mi fant malo prevede. Je pa težko ker še po slovensko ne ve kaj pomeni zazankati.

Uporabljam pa knjigo Ročna dela 2, kjer dobim približen kroj, za vzorce pa knjigo ABC Pletenja.

Lep dan
pevka

Tudi jaz se ravnokar pripravljam na tovrstno obliko preživljanja prostega časa, s tem da iščem literaturo za strojno pletenje – kar je še težje. Sicer pa bi mi tudi prav prišle slovenske revije za pletenje tako da dobim ideje (barve, vzorce,….). Pred dnevi sem spraševala v Mladinski knjigi in pregledovala ponudbo revij v trafiki, pa sem bila deležna pojasnila, da za te revije ni kaj dosti povpraševanja zato se jih tudi ne prevaja. Za prvič sem kupila revije: Sandra, Bimbi in Rakam (na vseh je nalepka podjetja Distriest d.o.o. Sežana – predvidevam da so uvozniki). Edini vir, ki mi še preostane je:
1. Internet na katerem se najde tudi veliko vsebin za pletenje
2. Oxford center na Miklošičevi (po priporočilu v Mladinski knjigi, ki bi znali držati kakšno angleško literaturo)
3. Singer servis & trgovina v Lj., pri katerih sem pred leti kupila pletilni stroj (in zraven dobila navodila in ideje za strojno pletenje)
4. ali morda kakšni s.p.-i, ki se ukvarjajo s proizvodnjo pletenin (pletilstvo)…nedvomno tudi oni črpajo od nekod ideje za pletenje.

Če kaj izvem, sporočim….

p.s.. Res se mi čudno zdi, da za pletenje ni nobene slovenske publikacije. Ali pa je, pa ne iščem po pravih virih.

Pozdravljene,

tudi jaz pletem – po svoji domišljiji.

Imam pa doma knjigo DVE LEVI DVE DESNI, kjer so opisane osnove pletenja in opsanih ter prikazanih kar nekaj vzorcev – za moške pulovarje, otroške pajace, ženske pulovarje in še in še…

pikica

čebel'ca Jelka

Pred leti, ko sem bila še srednješolka, pa še kakšno leto kasneje so izhajale revije o pletenju. Veliko modelov – razni vzorci – za ženske, mođke, otroke, vse se je našlov njih. Izhajale so te revije mislim da enkart mesečno. Na žalost smo se od tistih časov 2-krat selili in možu je bilo že dovolj teh mojih revij in so pristale – no tam kjer zbirajo star papir.
Sem tudi jaz žalostna, ker jih nimam več. Pa bi sedaj tako prav prišle, da bi hčeri srednješolki kaj spletla. Morda pa ima še katera te revije spravljene??

Lep dan!

No recimo ena izmed revij je naša žena. Tam notri je pletenje,
šivanje, kvačkanje pa je zelo po ceni .Obstajajo tudi knjige knjigo dve desni dvelevi, otroci pletemo starši pomagamo.

L

Ali kera pozna spletno stran kjer so objavljeni pletni vzorci

lukkkkkkkkkkkkkkkkk

in

oz. v google vpišeš knitting stitches

New Report

Close