Pleten košek za spanje
Zdravo,
za spanje našega otročka razmišljamo o dveh variantah – o kompletni posteljici Stokke (nadgradljivi iz koška v večjo ovalno posteljico) ali pa zaenkrat nakup le pletenega koška oz. košarice, kasneje pa se bomo odločili…………
Zato vas prosim za informacijo o tem, kje ste nabavile pletene koške oz. kje so tudi najugodnejše cene ter tudi posteljnino zanje…………
Mamice, ki imate že večje dojenčke – kakšne pa so kaj izkušnje s temi košaricami ?
Za vsak nasvet najlepša hvala Aly
Jaz sem kupila zelo lep košek za spanje v Emporiumu, na oddelku Mothercare. Ker imajo različne koške, imajo tudi različne cene, od 17000-25000! Koškom se reče Mose basket, ker niso klasične pletene košare ampak podobne res tisti Mojzesovi košari, ko so ga po reki spustili.
Sicer so posteljninice v BC za klasični pleteni košek drage, po 15000!
Za ta denar dobiš novega, z odejico in rjuhico.
Uživaj, ogledaš pa si jih lahko tudi na strani od mothercare. http://www.mothercare.com.Sorry, ker ne znam linka narediti!
Navaden pleten košek dobiš pri vsakem krošnjarju, nikoli ni več kot 15ooo s podvozjem vred. Mi bomo tudi imeli, pravzaprav že čaka.
S posteljnino je pa tako, da res ni najcenejša. Jaz sem naredila rjuhice za spodaj kar sama iz ene velike, za naju neuporabne (ker se je ful skrčila pri pranju), privoščila pa sem si nakup kovterčka, baldahina in obloge za košek pri Odejci na Brezovici. Najdražja je obloga, 9500; baldahin 2500, kovterček mislim da 2000. Lahko izbiraš blago, naredijo v enem dnevu.
Sva se pa nasmejala ob cenah za koške v baby centru ipd., sva celo našla enega za 73000, s posteljnino vred. Za teh nekaj mesecev pa res ne bi dala toliko denarja.
Nekateri navijajo za posteljico kar takoj, jaz pa menim, da je košek krasna izbira. Pri nas gre itak iz roda v rod. Midva sva ga kupila, ker je naš stari že res bogi. Mislim, da bo mali rad noter, upam :))
Mi smo za našo veliko piko imeli kar navaden košek – brez podvozja, koleščkov ipd. – ki smo ga postavili na večji stol. V tem košku sem pred 28 leti spala jaz in bo tudi naš naslednji otroček. Zadeva izgleda kot ena over-sized košara 😉
čao
Tudi mi smo imeli še moj košek, ki ga je mož prelakiral, sam pa je izdelal podvozje z velikimi kolesi (košek je sedaj tak, kot tisti v Arielu za 70.000). Jaz sem sama sešila posteljnino. Bilo je kar komplicirano (obloga in polkrožen baldahin), vzelo mi je veliko časa, a to si pred prvim otrokom še lahko privoščiš, pri drugem definitivno ne več.
“Jogi” smo dali pa narediti tapetniku iz morske trave. cena je bila 5000. Spomnim se pa, da je bilo možno kupiti (naročiti izdelavo) latex variante, ki je bila pa precej dražja.
Živjo!
Moja hčerka je spala od 6 meseca v pletenem košu z baldahinom (iz bambusa), z velikimi kolesi, kupila sem ga v Mercatorju, zraven je bil tudi jogi, cena je bila smešno nizka. Za koš in jogi sem pred letom in pol plačala 20.000 SIT. “Zavese”, obrobo in rjuhe mi je sešila mama, tako da ni bilo ne vem kakšnega stroška.
Kakorkoli se boš odločila, naj bo v otrokovo dobro in želim ti vse naj naj!
Mi smo kupili obupno drag košek (bambus) na kolesih, res lepo narejen, z odejico, jogijem, baldahinčkom, blazino v babycentru. Na srečo mala v njem čudovito spi. Ga bo pa žal kmalu prerasla. Takrat nisva kaj dosti šla naokrog za temi koški, ker je bila hoja zame zelo boleča.
Komplet Stokke poznam in mi je bil zelo všeč, vendar se zanj nismo odločili, ker navadno otroško posteljico že imamo. Sicer pa bi gotovo vzeli tega.