Najdi forum

Tisti, ki imate malo več pojma o pleskanju: vem da ste starejši modrejši, ampak jaz ne verjamem čisto mojemu očkatu, ki me prepričuje naj ne grem zdajle pleskati sobe, ker je še premraz in se barva ne bo posušila. Se mi zdi da me malo ovira zato, ker bo soba rumena in modra pa me na vse pretege hoče odvrniti od tega ;))))

Torej kaj mislite. Ali res ni pametno, da grem naslednji vikend pleskati? Jaz mislim da bo čisto v redu, če bo tako vreme kot ta vikend, ki je bil božanski kar se sončka tiče.
Sploh ne vem zakaj to nebi bilo mogoče, kako pa potem pleskajo poslovne prostore itd.

A bo modra in rumena v redu za podstrešno računalniško sobico z lesenim stropom in nadstršnim oknom ? :)))))

Me je isto prepričeval mož!Ni čas za beljenje.ker ne suši dobro.Tudi poklicni pleskarji bi temu pritrdili.Vendar ,ko si človek želiš sprememb,jih rad uresničiš.Pri nas se je vseeno dobro posušilo(na srečo).
Pripis:kombinacija barv za podstrešno sobico se sliši in vidi krasna!
Lp!!

Da, moj poklicni pleskar že pravi, da sedaj ni pravi čas in, da ima tvoj očka prav. Ampak ti naredi kot hočeš. Po navadi se je pleskalo spomladi, da je bilo za veliko noč vse “frišno”.

Tvoj oče najbrž še ne ve, da obstajajo že pleskarske barve (Dulux), ki se takoj posušijo ne glede na vreme in letni čas, ki dejansko ne kapljajo, pa še samo enkraten premaz je dovolj. Jaz sem celo stanovanje prepleskala prejšnji teden – dvoinpolsobno stanovanje v enem dnevu!
Kombinacija barv pa – odlično; sploh, če bodo pastelni odtenki!

No super sem vedla da se bo dal :)))

Kje se kupijo te barve (v Ljubljani)? A rabiš tudi tukaj belo posebej in potem samo primešaš barvni odtenek? In cena?

Kako pa si ti kaj zadovoljna s temi barvami? Stanovanje je verjetno kot iz škatlice zdaj :)))

Nats,
midva z mozem sva pogosto prakticirala, da sva belila pozimi. Le da sva imela odprta okna “na kniping”, da ni bilo previsoke temperature in da je vlaga cimprej izpuhtela iz prostora. Je pa res, da je taksno beljenje bolj zahtevno ( moras zelo hiteti), saj so stene pregrete in se zna prehitro susiti. Po beljenju lahko namrec ostanejo se kaksni madezi. Posebej v primeru, da ti zmanjka barve v posodi za barvanje cele povrsine na kaksni strani…
LP

Dulux sem kupila v Bauhausu na Bratislavski. Za 60 m2 stanovanja sem porabila dve škatli po cca 5.000 SIT. Res je malce dražje, a to je bil hkrati tudi ves strošek, pa še ni bilo treba čakati na drugi premaz. Prodajajo mat odtenek in svetlečega. Tega sem iz firbca vzela tudi jaz in sem maksimalno zadovoljna, saj se ne sveti preveč, pa še pralna barva je.
Moj pleskarski mojster je še iz klasične šole, pa mu ni šlo v glavo, da barvi ni treba dodajati vode. Zaradi ljubega miru jo je dodal 1 dcl, pa je potem videl, da še tega ne bi bilo treba.
Glede mešanja se pa posvetuj s prodajalcem, da te ne bi zavajala z napačnimi informacijami.
Veliko delovnega elana ti želim!

Midva tudi pleskava stanovanje, ne rata nama v enem dnevu, je preveč obrob, lesen strop…

Pleskaš ko imaš čas!

Kakršnokoli barvo že uporabljaš, vsaka vsebuje veliko vode. In ta voda mora izhlapeti. Čez leto ni težav, ko imaš lahko okna odprta cel dan. Pozimi si to pač težje privoščiš, zato se načeloma profesionalci tega izogibajo. Ampak če imaš res voljo… pohiti, ker iz izkušenj vem, da človeka volja za te stvari hitro mine 🙂

Bi pa imel komentar na barvno kombinacijo. Kontrastne barve so OK v določenih primerih. Niso pa primerne tam, kjer si jim “izpostavljena” dlje časa. Zaradi zelo različne valovne dolžine modre in rumene, nista v očesu obe barvi hkrati fokusirani. Zato oko nonstop popravlja lečo, da se prilagaja modri, oziroma rumeni.. katera je pač trenutno v tvojem vidnem polju. In če to traja dolgo in vsak dan, dobesedno škodi očem. Zato so recimo tudi barve namizja v Windowsih skrbno izbrane, da ne bremenijo oči……

New Report

Close