Najdi forum

plesen v stanovanju

Prosim za pomoč,

stanujemo v hiši, kjer se že 10 let bojujemo s plesnijo. Gre za majhne pike sive barve, ki se začnejo pojavljati po steni in se širijo ….popolnoma smo že obupani, probali smo že

kis, algacid, ceresit tablete, mazanje z varekino.,, pomaga začasno, potem spet, tako, da ne vemo več kaj bi …
enostavno to ti živče para….

ali obstajajo kakšni strokovnjaki, ki ti bajto pregledajo in ugotovijo vzrok?
Morda je imel kdo podoben problem in ga je uspešno rešil?

Hja, ni še konec možnosti blaženja posledic. Sledijo razno razni pripomočki, od izsuševalcev do ionizatorjev, seveda za še več denarja. Tako, da kar naprej tako, zvesti potrošniki.

Za neposlušne s svojo pametjo, pa je uporabno tudi tole: http://www.slonep.net/slonep/vprasanja/?a=&sa=89&searchtype=&q=&view=vprasanja&direct=10508

pomaga izdatno ogrevanje

pitanje….

kje v katerem delu hiše se to pojavlja? kaj je na zunanji strani teh sten, kjer se pojavlja plesen?

za erste hilfe ti toplo priporočam sanitol od heliosa, pa po potrebi večkrat premaži, če je plesen kolikor toliko spodobna. Vmes jo kako pak odstraniš (špohtl). Ko bo stena naga kar se tega tiče daj še eno rook sanitola da zadeva prodre v steno (nekaj jo bo že tekom nanosov, sam zihr je zihr). POtem pa odkrit krivca in ga poskusiti posanirati

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Kurit je potrebno in redno (Dvakrat dnevno)zracit.

Se strinjam s prejšnjim postom. Stalno kuriti in redno zračiti.

Če plesen uspeva imate preveč vlage v prostoru.
Sušite perilo v stanovanju? Nimate ventilacije, ko se kuha, kopa, da bi izsesavala vlago in se potem le ta kondenzira na neizoliranih hladnih stenah kar je pogoj za rast plesni?

Nobena kemija ne bo učinkovala, če bo v prostorih preveč vlage, pika.

Drugače pa pomaga tudi, če plesnivo steno pred beljenjem, premažete z Antrakolom (fungicit, ki se uporablja v vinogradništvu)

Kupite si vlagometer, se dobi ze za 10 evrov in manj. Nato gledate da vlaga ne gre cez 75-80% in plesna ne bo vec, ker boste vedeli kdaj zracit in ne ponepotrebnem prevec zracili in hladili stanovanje. Sam imam v vsaki sobi in pozimi kontroliram koliko zracit, brez da prevec ohladil sobo.

Odgovore so povedali ze vsi pred mano, zato povem samo primer:
40 let v mojem stanovanju ni bilo niti sledu o plesni.
Stanovanje smo oddali in v 1 letu (enem!) je bilo plesnivo pol stanovanja.

Imamo vlagometer. Ko ta preseže 60% vlage v zraku zakurblamo izsuševalec. Zaenkrat je ok.

Mi smo kupili decentralizirano prezračevanje LUNOS.

Od takrat porabimo manj kurjave in ni več sledu o plesni. Prej pa leta boj in beljenje…

Ne bi verjela, če se ne bi pustila prepričati in kupila to zadevo. Pri nas deluje.Imam klasičen sistem, brez rekuperacije.

Prej smo zračili, kurili…nič ni pomagalo.

gospa, ki mi piše pod MI REŠILI,

ali mi prosim poveste koliko vas je zadeva stala (to prezračevanje Lunos ) oz kdo vam je to montiral???
Hvala

Objava čaka odobritev

New Report

Close