Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! plesen v kopalnici!

plesen v kopalnici!

Imela sem 30 let staro kopalnico, res že vse popokano, potrebnop prenove, pa nisem imela nikoli plesni v kopalnici – ker to mi je zelo pomembno – higijena v kopalnici in kuhinji!
Pred enim letom smo prenovili vse in sedaj sem opazila v vogalu na belem silikonu plesen!
Ne gre ven ne s čistilom – cif; ne s kisom in ne z vijoličastim cilitom!
S cilitom sem si celo naredila že škodo na belem wc pokrovu,so ostale rahle sledi v plastiki, da zgleda, kot da je kaka packa z menzesom pustila kapljice za sabo. Zažrlo se je not, pa ni neka hudo cenena plastika!
Pomoč!
KAKO SPRAVITI PLESEN IZ SILIKONA?

Bref disinfect. v beli pršilki z rdečim pokrovčkom. vse gre preč.

Kar sem jaz preiskusila je bilo edino delujoče varekina.

Kako pa imaš kaj urejeno prezračevanje kopalnice? Nov omet, svež belež, sopara od vroče vode in npr. sušilca… vse to je lahko vzrok. Tudi če jo boš odstranila, se bo pojavila spet, če ne boš ugotovila kaj je vzrok za nastanek.

Ja res,bref desinfects.Pomaga 100%.

Menjat silikon za sanitarni silikon, ki je odporen na plesen. Čiščenje s sredstvom proti plesni, v Bauhausu ga dobiš od Knaufa in preverjeno deluje.

Plesen v kopalnici lahko izvira iz naslednjih dejavnikov:

– pri oziroma po tuširanju se ne zrači,
– nasploh se ne zrači,
– premalo posušeni estrihi pri obnovi.

lp

kokr sem jst zasledila se plesni ne mors za vedno znebit, mogoce packe ce te tako moti, sam drgac je se vedno prisotna, to sem zvedla na eni strani, ker se eni prov s tem ukvarjajo, sam je pa angleska stran, tko da ti ne morm kej dost pomagat
lp

Bref desinfect ali varekina je OK za odstranit madež in zatret plesen, če jo je malo. Sicer pa je treba preverit vlago v kopalnici in ukrepat z zračenjem + razvlažilci, morda bo zadoščal kak tak na kasete ali sol sicer pa kaj boljšega na elektriko (kar je pa že napol klima in taka je tuti cena!)

edina pametna stvar je varikina ali zadeva ki se kupi v trgovini s čistili, prav proti plesni. je ne zatre, le očisti. zračenje je menda edina rešitev,

Če se ti stalno pojavlja plesen po vsakem beljenju, potem pred beljenjem premaži strop s čisto navadnim lakom za čolne in nato prebeli.

100% zaustaviš plesen.

Poizkusi še s pecilnim praškom – potresi in počakaj nekaj časa, potem speri. Je pa res, da je lesen naraven pojav. Ko ste prenavljali kopalnico je bil mogoče uporabljen kakšen material, ki ne diha, pa mogoče še pastično okno in zadeva je tu. Veš če imaš malo plesni v kopalnici to še ne pomeni da si nemarna. Res pa je da smo dandanes vsi mahnjeni na bleščanje in čistočo ki sije. No poizkusi še s pecilnim praškom.

Plesen je živ organizem zato se ga je težko znebiti! Nujno ga je potrebno sežgati (brener), potem izolirati s cestno barvo.

Dokaj učinkovito in zdravju manj škodljivo bo stene premazati s termoščit barvo, ki vsebuje izolativne keramične kroglice, tej barvi se lahko dodaja tudi odtenke. Belež deluje tako, da preprečuje nastanek kondenza oz vlage na steni, vlaga na steni pa je pogoj za nastanek gojišča plesni. Preverjeno učinkuje. Le steno je potrebno prej očistiti s kakšno varekino. Termoščit dobiš tudi v Mavrici na rudniku (za leclercom)

Plesen odstranimo Bref-om ali Arikino. Da pa se zadeva ne bo ponavljala vgradite računalniško voden ventilator INTELLIVENT. Uspeh zagarantiran: samo ena izredna značilnost: če kopalnica ni v uporabi 26 ur, računalnik v INTELLIVENTu vključi ventilator za 60 minut. da izčrpa še tisto malo blage, ki je nastala v teh 26 urah. INTELLIVENT ima še veliko drugih funkcij. Poraba pa je samo 5 W ! Šumnost ventilatorja ne preseže 22dB.
Več podrobnosti na http://WWW.re-mi.si.

Če se hočeš zares znebit plesni najbrž ne bo šlo brez orenk čistila. Mi uporabljamo clox, ali pa profitreat alg – ki je za plesni in alge. Pošpricaš in pustiš da se posuši. Prezračiš kopalnico pa je. Je pa dobro tudi tako dosti zračiti kopalnico, vlaga prinese plesen, plesen pa vse vrste bolezni dihal.
Upam, da sem pomagala 🙂

New Report

Close