Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! plesen na oblačilih

plesen na oblačilih

Pozdravljeni,
v garderobni omari se nam je na nekaterih oblekah in čevljih pojavila plesen. Stena za omaro ni vlažna in tudi omara ne in ne smrdi po plesni..v glavnem na oblačilih, ki jih nekaj časa nismo uporabljali. Bila je samo površinska (okrogli flekci, bele oziroma sive, sivo-zelene barve). Nekaj sem pometala stran nakaj sem oprala na 60stopinj. A pranje uniči plesen? Omaro sem očistila kar z razkužilom (spitaderm) čeprav ni bila plesniva. Danes pa sem odkrila plesen še na dveh oblekah v omari v spalnici. Tudi ta omara nima vonja po plesni in ni vlažna. Res da smo zadnje dva tedna veliko prali, perilo pa sušimo v stanovanju, ker nimamo druge možnosti. Je lahko plesen nastala v teh dveh tednih? Koliko je škodljiva za zdravje, če to vdihavaš? Najbolj me skrbi zaradi otrok, če so to vdihavali.. Kar glava me že boli od teh skrbi.. Ima kdo podobne izkušnje?
Lep pozdrav!

Kot si sama omenila, je omara in vse okoli – vklučno z zidom navidez brez plesni. Torej jaz bi stavil na slabo posušena, neposušema oblačila…
Bodi pozorna tudi na kaj se nahaja v žepih. Namreč enkrat sem pozabil v žepu jabolko. Oblačilo obesil v omaro in čez par tednov sem našel “kažin”. No, oblačilo je končalo v kanti.

Dovolj je oblačila oprati v pralnem stroju, da se odstrani madeže in hkrati tudi opravi desinfekcijo. Na zidu zadaj za omaro uporabi sprej proti plesni SPEKTRA SANITOL, ampak kot že rečeno pomojem so oblačila neposušena…

Oblacila so bila suha, sem prepričana.. Eno krilo, ki je bilo plesnivo, je bilo se novo, nikoli oblečeno in oprano in je eno leto viselo v omari (ker sem bila noseča in ga nisem mogla oblečt).. Ostale obleke pa so bile tudi suhe.. Edino v garderobni omari je mozno, da smo dali kdaj notri kakšne še neposušene čevlje ali jakno..

New Report

Close