Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice plesen na kumarah in paradižniku

plesen na kumarah in paradižniku

A ima morda kdo kakšen PREIZKUŠEN! nasvet, za preventivno škropljenje paradižnika in kumar, da ne dobijo plesni. Torej rabil bil kak recept za bio zvarek, da mi moje rastline ne dobijo plesni.

Mešanice vode in mleka. Se pošprica po suhih listih.

najmanj trikrat poškropiti s škropivom Ridomil gold, vendar še preden so na njih paradižniki.

Bio sodin fungicid

5l vode
pol vrečkice sode bikarbonat
2.5 žlici olja
pol žlice naribanega mila (otroškega brez dodatkov

Vse temeljito premešamo in pošpricamo, ima širok spekter delovanja.

Ta recept s sodo je zanimiv!

Vrečka sode je koliko? Jaz jo imam doma v tistih modrih plastičnih posodicah z belim pokrovčkom. Je to identična količina? – noter je za ene 2-4 veliki jušni žlici sode

LP

1 žlico sode daš, lahko tudi več. V vrečkah je 20g, v posodicah 40g.

jst sm bral da se paradajz začne sušiti če majo listi preveč vlage zato ne smemo s šlavfom špricati po listih

Moj je zdrav, zelen, kot junija, ko sem ga sadil vse to na račun sprotne nege ter špricanje s sodo, ena zravnana žlica sode je 10 g, lahko uporabite 20g bo res pomagalo.
Že dobrih 10 let nismo imeli tako lepga paradajza doma in to skoraj 200 sadik.

Imate sadike pod streho, ali nepokritega?

Jaz jih ima 3/4 v rastlinjaku, neakj pa tudi na prostem. Povedati moram, da je bil ta v rastlinjaku do še pred kratkim, nekje enim tednom, lep temno zelen, bujen. Zdaj pa počasi listi rjavijo, medtem ko tisti na prostem listov že skorajda nima. Pa še to, čudno je, da je na prostem prej dozorel kot pa v rastlinjku…

Je škropivo iz sode tudi za druge rastline (solato…). Namreč na solati se pojavlja tudi plesen (zunanji listi so obarvani: belo sivi izgleda kot prah v zrnju), podobno tudi na bučkah.
LP

Sem šprical kumare z Bio sodinim fungicidom trikrat zapored na dva dni. Ništa. Tud prbližn nč. Plesen se še vedno pospešeno širi.

Ko se plesni že širijo, ni več rešitve. Proti plesnim se boriš, ko je še ne vidiš. Ko jo dobro vidiš, pospraviš kletarsko opremo za tisto leto. Vsaj tako je v vinogradništvu, dvomim, da je pri kumarah drugače.

priporočljivo je škropivo iz kopriv. Koprive namočimo v vodo za 24 ur, in s tem škropimo tako paradižnik kot tudi ostalo zelenjavo (čeprav paradižnik ne sodi med zelenjavo, temveč med sadje!!!!!)

Pol  žlice  na   2  litra.

New Report

Close