Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija plenični izpuščaj

plenični izpuščaj

Pozdravljeni! Naš malček je alergičen na vse pa na nič: uradno je bil najprej alergičen na mleko, zdaj to naj ne bi bil več, prva provokacija ni uspela, čez en teden imava novo, nama se zdi, da ne prenaša dobro jajc, na BICOM testiranju so ugotovili alergijo na pšenico, koruzo, rž, oves, proso, jabolko, krompir, nekatere morske ribe, kvas, pa čim manj sladkorja naj bi jedel, alergije a mleko ali jajca pa ne, s tem da so mu dovoljene hruške in breskve, pa je po tem kljub vsemu ves lisast. Zdi se mi, da nikoli ne bomo zares vedeli, kaj vse mu škodi. Da pa je mera polna, se približno že dva meseca ubadamo s hudim pleničnim izpuščajem. Je malo bolje, pa spet slabše. Mažemo ga z Nistatinom 3x na dan, vmes pa z Bephantenom. Izpuščaj se mu ne dela po ritki, ampak okrog lulčka – je vse živo rdeče, nemogoče ga srbi in ob praskanju si kožo hitro rani. Dermatologibja nam natančnega vzroka ni povedala, naj pa to ne bi bilo od kvasovk, saj jih ima v blatu premalo za tak izpuščaj. A je potem to od alergije? Če ima kdo kakšen odgovor ali idejo, prosim! Lep pozdrav in naj vas te aprilski deževni dnevi ne potrejo preveč!

Živjo,
moja alergična dojenčica tudi ni prenašala nobenih plenic za enkratno uporabo. Stanje na koži se je popravilo šele, ko smo šli na pralne, bombažne pleničke, ki smo jih prali z biloško razgradljivim pralnim praškom.

Svetujem ti da skuhaš hrastovo lublje, ki ga dobiš v lekarni in otročka posediš v “škaf” z takim čajem. To ponoviš 2 x na dan. Naj nekaj časa sedi v tem čaju. Pri nas smo imeli probleme z pleničnim izpuščajem. Bilo je kot napad enkrat ful, pa spet nič. Mazala sem ga pa samo z navadno Nivea kremo. Je pa ko je bil večji imel problem sedeti v “umazani vodi”. Našemu Mihu je to pomagalo. To mi je svetovala naša pediatrinja.
Poskusi, če je plenični izpuščaj, bo to pomagalo.

Lep pozdrav,

Klavdija

Testiranja, uradna in alternativna – jaz najbolj zaupam svojemu opazovanju. Dolgo časa sem vodila natančen dnevnik, kaj sem jedla, kaj je jedla hčerka, s čim sem negovala kožo, pa kakšne posebnosti… Dolgo časa nisva jedli riža, ker je imela po njem vedno reakcijo, pa ni noben test tega nikoli potrdil, še skoraj norčevali so se iz mene, da je to skoraj nemogoče… Edino, kar je bilo tu nemogoče, je bilo neznosno srbenje in vneta koža… Testiranja jemljem kot pomoč pri ugotavljanju, kaj ji dela težave, vendar vse sama preverim.

New Report

Close