Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja plenična rdečica-pomoč

plenična rdečica-pomoč

Pozdravljeni,
prosim za kak dober nasvet. Kajko se rešiti plenične rdečice. Praška pasta in lasepton krema nimata več učinka, rdečica pa traja že 14 dni.
Hvala za vsak predlog

meni je uspelo z nanasanjem ribodermina (za podlogo, pocakas, da se malo posusi), povrh pa bubchen krema.

Nam so v porodnišnici rekli, da naj mu mažemo izmenično, enkrat z Bepanthenom, drugič z Daktarinom (proti glivicam), naš je že tam dobil grozno vneto ritko, kot nedonošenček je tam bival tri tedne…

lep pozdrav

iris2

tudi ribje mazilo

Vsak večer namaži z bepantenom(če je rdečina bolj pogosta tudi čez dan), drugače pa nam je na začetku dala patronažna Betrion. Ne vem ali se ga dobi na recept ali pa je v prosti prodaji. Sedaj pa redno mažemo z bepantenom pa smo brez problemov.

nam je po enem mesecu uspelo po vseh mazilih samo z Elocomom. dobi se ga pa na recept.

Pri moji hčerki je pomagalo previjanje na vsaki dve uri z debelo plastjo kreme Bübchen in je bilo v enem tednu dobro. Če pa izpuščaj ne izgine, pa reci zdravniku za kremo proti glivicam.

Plenice ste že zamenjali? Mislim na znamko plenic. Pri nas je to pomagalo pa Bepanthem krema. Patronažna mi je tudi rekla, da če v treh, štirih dneh krema ne pomaga, je potrebno poskusiti z novo.

Mi smo šli pri hudem pleničnem izpuščaju kar na urgenco.

Hojla,

tudi midva sva imela iste težave kot ti, odpravila sva jih tako, da sem ga mazala s kremo, ki so mi jo naredili posebej v lekarni v Murglah, stane pa okoli 2.500,00 SIT (se še nisem navedila na eure). Vsakič, ko sem mu zamenjala plenice sem ga pustila tudi nekaj minut brez plenic.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Lep pozdrav

Predvsem je potrebno ugotoviti zakaj ima otrok plenični izpuščaj. Če dojite je to večinoma zato, ker se je mamica pregrešila pri prehrani.

Pleničnin izpuščaj namreč povzroča kislina v hrani (pomaranče, limone, mandarine, kisle kumare, kislo zelje, repa, kisana solata …… )

Če se že zgodi, da nastane pa pomaga bepanthen ali pa kakšna krema s cinkovo pasto.

Lahko pa je povzročitelj tudi glivica. V tem primeru se maže z daktarinom ali canestenom.

Lp,

Marjana

ajej, MG…Ce bi mandarine in ostalo, kar si nastela, povzrocale plenicni izpuscaj, bi bila nasa puncka ze brez ritke. Pa brez zamere. Ampak te vraze o prehrani, na katero bi morala paziti najprej nosecnica, potem pa se mama, me pogrejejo, res.

Če so glivice rabiš daktarin ali canesten. Sicer pa po previjanju dobro umiješ in posušiš, mi smo v hujšem tudi še rahlo pofenali. Krem pa so ti že precej predlagaoi, ne bom ti jaz še ene…

Nam je najbolj pomagal zrak, kar nam je predlagala tudi pediatrinja. Pri vsakem previjanju je bila rita na zraku 10 min, zvečer pa tudi do pol urce, seveda v primerno ogreti sobi.

Jaz sem se borila z tako rdečino cela dva meseca in pol. Ena krema – malo bolje pa spet… smo šli k pediatrinji dobila ene kremice na recept po 4 dneh bolje pa spet… Dobili smo tudi nek prašek za kopanje oz. namakanje. Ker je bilo to poleti je bila na vrtu kar naga, da bi se posušilo. Potem pa še prehlad, pa zobki in zopet… Potem smo pa dobili antibiotik in se je nekako uredilo. Pazimo pri hrani, ker če poje kaj takega ima že rdečo ritko. Sedaj pa že sama pride k mamici in me odpelje k previjalni, da jo previjem. Stara 18 mesecev in se počasi privajamo na kahlico…

Mi smo penaten kremo in dermazin zmešali (več kreme in manj dermazina) in en teden do 10 dni je trajalo da je bilo brez rdečice. Po tem pa sem uporabljala bubchen kremo, ki je zakon.

New Report

Close