plemenitost
Ob novi ameriški iznajdbi – imenu akcije “Plemeniti orel” (strašno pomembno, da ima akcija nobel ime, zdaj bo šlo vse kot po maslu…!), sem se malo zamislila nad tem, že malo pozabljenim terminom.
Plemenitost imamo velikokrat priliko videti v kakih starejših filmih, kjer nastopajo vitezi, v novodobni kinematografiji je skoraj ni več, ker ne bi šla v promet.
Kaj pa v vsakdanjem življenju? Jo opazite? Tudi sami kdaj naredite kaj plemenitega, ali se vam to zdi smešno, staromodno?
LP, Bobby
Prav včeraj sem doživela nekaj na to temo. Bila sem na gradu, kjer je bil viteški dan. Bilo je mrzlo in hladno in v dvorani je se nabralo veliko ljudi.Zmanjkalo je prostora na klopeh in prišla je mamica z dvema deklicama. Stale so pri strani in deklici nista nič videli. Eden od prisotnih vitezov je vzel svojo veliko volčjo kožo , jo razgrnil po tleh in povabil deklici, da sedeta nanjo. To pa je plemenitost.
LP,Kaja
Hojla Bobby!
Evo plemenitosti, na tem forumu je lahko opaziš zvrhan koš. Kaže se predvsem v poizkusih posameznikov pomagati drugim. Primer Kaja, ona in njeno vodenje skupine za hujšanje, potem Sašo, jej kako luštne komentarje ima… se lepše živi, kljub takemu vremenu kot je zadnje čase, potem Marija in Hubert z svojimi razmišljanji… Pa še in še bi se jih našlo (oprostite tisti, ki niste bili omenjeni, sami veste kateri ste :))
Vidiš, Bobby, tudi to je plemenitost!
Pa lep dan, gor, v Železnike 😉
Jani