plazmacitom
Pišem še na tem forumu in sprašujem in sicer:
Moja mama že nekaj časa hodi na redne trimesečne preglede v hemataloško ambulanto. in do sedaj ni prejemala nobene terapije.Postasvili so ji diagnozo sum na plazmocitom. Pred enim tednom pa je zbolela(imela je vročino 38,5 bolele so jo vse kosti, mehur,ledvica) dobila je Ciprobay 500 2x na dan.
Včeraj pa je bila zopet pri svoji hematologinji in ji je predpisala veliko tablet in sicer Medrol 32 mg 5 tablet, bonefos 800 mg 2x na dan,Alekeran 2 mg 10 tablet. Poleg tega ima že od prej za zdravljenje osteroporoze Kalcijev karbonat, D vitamin in Fospan(nevemtočno verjetno sem napisala narobe jemlje ga 1x tedensko). Zakaj kar naenkrat toliko tablet (nekatere imajo kar močne steranske učinke), ali to pomeni da je zelo hudo. Na izvidu ne piše nič razen Krvnih rezultatov in da mora čez en mesec na ponovni pregled? Nič tudi ni rekla ali jemlje še naprej tablete za osteroporozo(tiste 1x na teden). Res me zelo skrbi.
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
zdravila, ki jih je dobila Vaša mama, so namenjena za zdravljenje plazmocitoma. Tako zdravljenje poteka v 4 do 6 tedenskih intervalih in traja običajno več mesecev. O ostalih podrobnostih se pogovorite z zdravnico, ki zdravi Vašo mamo.
Z lepimi pozdravi