plaža za dojenčka
ne morem ti sicer postreči z nasvetom o konkretni plaži, ampak le moja izkušnja z mivko – sliši se sicer fantastično in tudi jaz sem to sprobala z otroci, ampak … katastrofa. ko greš iz vode, si mivkast, brisače še bolj, mivka vsepovsod… v košari s hrano, na brisačah, v laseh, ušesih, očeh… sploh če imaš dojenčka, ti mivkaste plaže nikakor ne priporočam.
Mi smo bili lani na Pagu. Naša deklica je bila stara 9 mesecev in je vse skupaj zelo dobro prenesla. Smo bili pa v juliju in je bilo definitivno prevroce, glavna plaza v Pagu je bila naguzvana, v Povljani pa je bila mivka. Mivka tudi meni ni odgovarjala. Tako kot ne rajska plaza na Rabu. Nobene sence, umazana sparjena voda, ljudi kot mravelj… Je pa res, da se clovek navadi. Manj se sekiras, boljse je. Otroci pa so itak trpeznejsi od starsev.
Pozdrav!
Pomoje preveč komplicirate. Mivka je krasna za otroke. Naš lani 11 mesečnik je tako užival, da sva imela z možem občutek, da sva sama na morju. Igral se je in igral. Bili smo v Šilu na Krku. Meni je bilo všeč. V apartmaju smo se pač konkretno stuširali in dvakrat na dan pometli in to je to. Ni kaj za komplicirat. Krasno je!
Miša
p.s. en dan smo preživeli v Baški. Groza – svinjsko sonce, nikjer sence in veter!
Drage sveže mamice in bruhajoče nosečnice,
svetujem plažo v Zeleni laguni v Poreču, pri hotelu Galjot. Hotel je sicer hudo drag, zato se je bolje k tej plaži voziti, bivati pa kje drugje. Bo bolj primerna za res majhne dojenčke in bodoče mamice, ker je cel kompleks lociran v borovem gozdičku z nežno, tri centimetre visoko travo. Neposredno ob morju je ogromno majhnih zalivčkov z zlizanimi kamnitimi ploščami tipa ritnasoncuglavavsenci. Voda je izjemno čista (čudež za Istro), tako da se ati (ali pa bolj divja mamica) lahko izživlja z masko. Ker je voda bolj hladna (kar močan tok) je stvar primerna za nehodeče dojenčke (da ti kam ne stegne!!!), če pa dete sedi, je ob obali (tudi v senčki) kup majhnih zagrajenih zalivčkov, samo za malčka ali dva, s toplejšo vodo. A ja, imajo tudi bazen, šah z ogromnimi figurami in organizirano animacijo za otroke (večje), prijazna dekleta organizirajo pingpong, šahovska prvenstva, risanje… Glede nosečniške slabosti, na tako svežem zraku in v borovi senci ti na misel ne pride, da bi bruhala.
Sama glasujem za Gajac – otok Pag. Obala pri naselju Gajac sicer ni kaj posebnega, je pa na drugi strani (500 m) stran, krasna plaža s kamenčki (prod).
Sicer pa vprašanje – se vi na plažo z otroci odpravite 2krat na dan, greste tja samo zjutraj in potem ob 11.30 nazaj, ste tam cel dan, greste samo popoldne? Mi smo sicer v kamp prikolici, ki je ob morju, zato tu ni frke, vendar pa se na plažo velikokrat za cel dan (ni sence) odpravijo družinice z micenimi otročki. Meni se zdi to naše sonce vse bolj hudo? Ali pa morda jaz kompliciram?
Tinkara
Mi gremo zjutraj in čez opoldne nekaj malega pojest, malo zadremat, ali pa samo kaj prebrat, odigrat kakšen človek ne jezi se in potem enkrat okoli štirih spet malo na plažo.Za celodnevno nastavljanje soncu nisem preveč navdušene, otroke pa tudi ne morem obdržat v senci, ko je pa v vodi tako fino.
Glede plaže:ko je bil starejši sin star leto in pol smo bili na Rajski plaži in nam tista mivka in nizka voda ni bila blazno všeč.Res, da si brez skrbi za otroka, ampak se mi zdi, da od morja nimaš nič, saj moraš hodoti in hoditi, da prideš v malo globjo vodo, kjer lahko tudi malo zaplavaš.
Zelo lepo je v okolici Makarske, kjer je takšen droben pesek, majhni zalivčki, kjer ti ne hodijo vsi po glavi, dovolj sence. Tudi Zaton pri Zadru, vendar je tam v višku sezone kar gužva.Mi smo bili septembra in je bilo kar polno.
Sorry, danes imam ful gužvo, pa sem ravnokar uspela pokukati sem gor.
Šilo je zelo lepa primorska vasica. Ima tri gostilne, eno pizerijo, eno diskoteko, ki deluje samo tu in tam, tu in tam kakšno vaško veselico, dve trgovinici, eno mesnico in ima tudi zdravstveni dom in pošto. Celoten kraj je zelo miren. Ljudje so zelo prijazni. Kraj je zelo prijazen otrokom in večinoma boš srečala samo družine z malimi otročki.
Imajo manjšo plažo z kamenčki, kamnito plažo z stopničkami v vodo in mivkasto plažo. Na tej mivkasti je ponavadi kar gneča a so ta mali tako luškani, ko glave vkup tiščijo. Na vseh treh je večinoma senca. Največ sence pa je prav na mivki in to je bilo res super. Na kamenčkih sem popenla, ker je vedno kje izkopal kakšen čik in ga seveda takoj nesel v usta.
Povej, če te še kaj zanima.
Pozdrav,
Miša
Draga Hali,
Prijatelji so nas povabili na letovanje v Zaton. Kraja ne poznam pa me zanima, če je kaj senčke za Polhka in Povhljo (za atija se ne sekirava, je temne sorte). A ja, kakšna je plaža? Upam, da ni mivke, ljubim potičke in gradove in sovražim občutek peska na svoji (ful) alergični koži. Sonček Povhlji slabo dene, dobim velike rdeče madeže, ki pikajo, da je kaj. Nobene tablete (razen solarija) ne pomagajo, letos in lani pa je solarij odpadel. Po dveh dneh mi udari na živce, pa da ne bi ubila atija ipd, raje grem kam drugam.
Hi,hi, lani jih je na taki mivkasti plaži dobil po g…
Pikasta Povhlja