Najdi forum

plavix

Pozdravljeni

Mož je v maju leta 2008 imel miokardni infarkt. Sedaj jemle naslednje tablete
1. zjutraj Nexium , concor
2. opoldne Aspirin 100 , klopidogrel teva75mg (ali plavix)
3.zvečer vasilip valcasor.
Sedaj pa k opisu težave ki naju muči. Oseba ki dela v zdravstvu na področju kardiologije je priporočala .naj jemle plavix naprej -doživljensko , ne samo eno leto ko plačuje zdravstvo. Tako da sedaj plačujemo plavix , kar ni težava če je le smiselno jemat. Sedaj so se pojavile podplutbe pod pazduho in v dimljah.Izgledajo kot kapilarne krvavitve. Prosim lepo če naj še naprej konzumira plavix +aspirin 100, ali samo aspirin.
Hvala in lep pozdrav
Zdenka

Verjetno ima vaš mož neredno bitje srca (fibrilacijo preddvorov), zaradi česar je kariolog priporočil doživljenjsko jemanje, sicer bi lahko jemal samo Aspirin.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Jaz bi pa vprašal ,a je smiselno jemat plavix,če imam težave v črevesju od aspirina protect. Kardiolog mi je zaradi tega predpisal plavix,ker ne prenesem aspirin.

Hvala

Lp

Spoštovani,

Oba zdravila sta namenjena za preprecevanje trombotičnih dogodkov. Plavix se ponavadi jemlje začasno, največ eno leto npr. pri vstavitvi stenta, aspirin pa ponavadi doživljenjsko. V primeru kontraindikacij za zdravljenje z aspirinom (preobčutljivost in putika), pa se lahko plavix prav tako jemlje doživljrnjsko.

LP

New Report

Close