Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Plavanje pred ali po treningu na fitnesu?

Plavanje pred ali po treningu na fitnesu?

Zivjo,

ko sem trenirala odbojko smo si na pripravah (trening 2x na dan) lahko privoscili plavanje v bazenu, a le PRED treningom v telovadnici (zjutraj torej). Trener je dejal, da bi s plavanjem po treningu unicili vse kar smo na treningu naredili in pridobili. Za razloge nisem nikoli sprasevala …me pa sedaj zanimajo.

Sprasujem se namrec ali naj si plavanje kot aerobni trening privoscim pred treningom z utezmi ali po njem? Kaj bo bolj koristno za moj cilj = izgubo mascobe in telesne teze ter nadomestitev z zmerno misicno maso (po domace, zelim shujsati vsaj 5kg in si z fitnesom oblikovati postavo).

Trudim se drzati EAS-ovega treninga in navodil podanih tam in treniram po sistemu spodnji del telesa en dan- aerobni trening drugi- zgornji del telesa tretji dan- aerobni trening cetrti dan- spodnji del peti dan- lazji aerobni trening sesti dan- pocitek sedmi dan in all over again…Rada pa bi v sestavni del cikla vkljucila tudi plavanje pred/po vsakem treningu z utezmi.

hvala za odgovor

nin@,

Glede plavanja… ko si trenirala odbojko, je bila situacija precej drugačna kot sedaj ko dejansko treniraš le za estetski dosežek. Takrat je bila zelo pomembna eksplozivnost in hitro krčenje mišic. Kot trener, ti takrat ne bi sploh svetoval plavanja niti pred, niti po treningu z utežmi… morda bi ti dovolil plavati le enkrat tedensko, ne kot trening ampak za sprostitev.

Sedaj v bistvu le hujšaš… in stvari so drugačne kot takrat, saj gre sedaj le za estetski dosežek… Če bi rada s pomočjo uteži oblikovala postavo, s plavanjem pa pokurila odvečne maščobe je bolje če plavaš po treningu z utežmi… drugače povedano, aktivnost katere namen je, da z njo pokuriš čimveč kalorij izvajaj vedno po treningu, s katerim oblikuješ postavo…

Izjema je kardio trening zjutraj na tešče… ki je kot sem že velikokrat povedal najprimernejši, za porabljat odvečne maščobe… ampak če imaš na razpolago 2 uri časa, v katerem želiš trenirat in z utežmi in plavati… potem plavaj po treningu z utežmi.

LP,
Goran

New Report

Close