Plavalni tečaji za dojenčke: Lj, Kranj ali Snovik?
V Kranju – v eni osnovni šoli je bilo brez veze.
Voda je imela okoli 27 °C se pravi je bila precej premrzla. Naša tamalčica (takrat ca. 9 mesecev) je bila v tisti vodi čisto plava od mraza, neoprenske hlače pomagajo praktično nič.
Tisto natikanje Fredovih obročev je eno samo mučenje – otrok je zelo malo v stiku z vodo in precej s plastiko. Fredov obroč je praktično splav in ne obroč. Naša se je še najbolje imela če je plavala brez vsega tako, da jo je nekdo držal pod pazduho.
Toliko kot se je naša ta mala takrat v bazenu prejokala se ni ne prej ne pozneje.
Vmes smo se prehladili, tako da je bila ta mala prisotna le 50% časa. Pritožili smo se iz zahtevali 50% denarja nazaj – evo leto je naokoli in niso niti odgovorili – PODEN OD POSLOVNE KULTURE!
Rezime:
Ta fama plavanja za dojenče je ČISTA KOMERCIALA! Govoril sem z plavalnimi učitelji iz enega večjih plavalnih klubov in pravijo da je doktrina resnega učenja plavanja čisto DRUGAČNA:
– otrok mora biti star 3-4 leta tako, da razume kaj mu učitelj pove.
– začne se v plitvi vodi, tako da otrok lahko stoji,
– začne se z igricami za odpravljanje strahu, če je glava pod vodo: otrok pod vodo šteje prste, pobere predmet s tal bazena, se žoga (in ob tem todi prekucne v vodo)
– kasneje se začne z “raketo” – odriv od roba vodoravno naprej, da otrok dobi občutek za drsenje po površini
– kasneje se dodajajo posamezne tehnike…
LP
EnOči
Zdaj ste me pa malo prestrašili. Jutri nameravam našo 6-mesečnico vpisat v tečaj plavanja v Kranj in sicer je bazen v OŠ Jakoba Aljaža . Do sedaj sem slišala same pohvale.
Je tukaj kakšna mamica, ki je že bila na tem tečaju?
Hvala, DeVilla
P.S.
Tudi meni sta se mi zdela voda in zrak v Snoviku totalno premrzla!
DeVilla – sicer nisem mamica pa vendarle:
Kar sem napisal Patriciji* velja točno za ta tečaj v OŠ Jakoba Aljaža pozimi 2003-2004. Voda in tudi zrak sta tam za moj občutek za otroke pod enim letom občutno premrzla,
Doma imamo termometer – delfinčka in vedno merimo temperaturo vode za kopanje: Bog ne daj da bi bila pod 37°C.
V OŠ J. Aljaža pa celih 10 stopinj manj in to pol ure…. Če boste vseeno šli plavat sporoči kako ste se imeli. Vprašaj jih zakaj ne odgovorjajo na reklamacije!
LP
EnOči
Včeraj sva bila z možem na uvodnem predavanju za plavanje dojenčkov v Kranju. Tečaj stane 19.000 sit, neoprenske kopalke pa še 5.000 sit. Fredove obroče si lahko sposodiš na bazenu.
Voda naj bi imela cca. 32 stopinj, zrak kakšno stopinjo manj. Teperatura je nižja od normalne kopalne (35-37 st.) zaradi tega, da vspodbudi gibanje, ker so otroci itak v neopren oblečeni in jih to greje poleg gibanja. Da je to res, vem iz lastne izkušnje ker se moj mož potaplja in je lani plaval v morju pri 13 stopinjah, pa ga ni zeblo. Itak je pa od vsakega otroka odvisno, koliko je nagnjen k prehladom.
Veliko je bilo poudarka na čistoči in higieni, pa tudi na zdravje vseh sodelujočih v programu. Torej če je en starš prehlajen naj raje ne hodi na bazen, da ne bo okužil še ostalih, itd..
EnOči – hvala za info, glede reklamacij nisem vprašala. V ponedeljek greva s tamalo prvič na plavanje pa vam sporočim, kako je potekalo.
Teichi – si bila na predavanju? Se vidimo na plavanju?
Lp, Devilla in (speča) Brina Julija
Mi smo bili v soboto na palvanju dojenčkov v rehabillitacijskem centru Soča v Lj in bili NAVDUŠENI! Voda topla (32stopinj), zrak tudi , vaditeljica prijazna, otrok (5,5m) užival sto na uro! Vriskal, brcal, skratka mi bomo še ponovili. Pa ne zato, da bi se naučil plavat, ampak zato, ker uživa!
Ne vem kako je v Kranju, v Soči je super!
Evo poročilo z našega prvega plavanja v Kranju. Voda in zrak sta bila topla, imeli smo veliko časa za preoblačenje. Fredovi obroči se pač nataknejo kot vsi plastični pripomočki za plavanje – malo nerodno, ampak nič hudega. Naša mala je uživala v družbi ostalih dojenčkov. Od 10h sta se mogoče dva malo jokala od začetka, preostali so se radovedno opazovali in občasno spustili kakšen zvok veselja. V vodi smo se gibali 15 minut.
Moram povedat, da me moti tole označevanje “tečaj plavanja za dojenčke”. Bolj točno bo se moralo imenovat “razgibavanje za dojenčke”. Plavanje pride na vrsto malo kasneje, kot je nekdo pred mano že odgovoril.
Skratka, meni je bilo všeč, naši Brini pa še bolj.
Lp, DeVilla