Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Plavalni tečaj za otroke …

Plavalni tečaj za otroke …

Tudi jaz sem tako mislila dokler starejše nisem dala v tečaj. Jaz znam plavat, sem se tudi sama naučila, samo danes me 7 letnica prehiti v vseh pogledih. Ne me narobe razumet, tudi brez tečaja bi preživela in splavala, samo pač ne tako kot plava danes. Meni je muka se potopit če se ne držim za nos, tavelika naredi to za šalo, ta mali pa sedaj tudi.
Poanta tečaja pri nas je bila, da se otrok nauči pravilne tehnike plavanja in ne, da se začne pri 4 letih profesionalno ukvarjat s plavanjem.
Cene tečajov pa so res zelo različne, vendar je tudi kvaliteta vaditeljev zelo različna. Mi smo zamenjali 3 plavalne šole in mislim, da sedaj bomo ostali tukaj, dokler bosta še hotela plavat.
Jaz zagovarjam tečaje, ker sama nikoli ne bi mogla otroka tako naučit da bi bilo pravilno, niti me ne bi hotela poslušat ali ubogat.
Vse je pa seveda odvisno tudi od zmožnosti staršev, na račun teh tečajev imava pač midva toliko manj stvari.LP

Elaine, mislim da zato, ker ni moderno, da bi se starši ukvarjali s tem, da bodo športno izobrazili svoje otroke.
Starši so leni kot fuks in se jim ne da, zato pa drago plačujejo, da v vodi/na snegu/na rolkah itd. z njihovimi otroci delajo študentje.
Mi smo vse to izvedli sami in smo uživali zraven, tukaj pa gre za eno samo duvanje lenih nesposobnežev.

Mislim – kera šola plavanja je najboljša? Zgin v bazen z mulcem, pa vzemi s sabo plavalne pripomočke in se igrajta!

Aja, mamica je preutrujena – ampak tolk energije pa ima, da ga vozi po dejavnostih??

Elaine, mislim da zato, ker ni moderno, da bi se starši ukvarjali s tem, da bodo športno izobrazili svoje otroke.
Starši so leni kot fuks in se jim ne da, zato pa drago plačujejo, da v vodi/na snegu/na rolkah itd. z njihovimi otroci delajo študentje.
Mi smo vse to izvedli sami in smo uživali zraven, tukaj pa gre za eno samo duvanje lenih nesposobnežev.

Mislim – kera šola plavanja je najboljša? Zgin v bazen z mulcem, pa vzemi s sabo plavalne pripomočke in se igrajta!

Aja, mamica je preutrujena – ampak tolk energije pa ima, da ga vozi po dejavnostih??[/quote]

V bistvu imaš prav, zakaj hudiča jih vozimo v šolo, sej pisat in brat jih lahko tudi sami naučimo, vzamemo knjigo in zvezek pa svinčnik in se še igramo zraven. Naučili jih bomo sigurno, kako bodo pa znali pa itak ni pomembno.

Pa lep dan vsem, grem ta veliko peljat na plavanje!

G-rega je super. Naš je hodil dve sezoni (od jeseni do pomladi) in smo bili res zadovoljni. Letos pa hodi v Atlantis, ki je meni osebno sicer veliko manj všeč, ampak si tako želi, ker so pač prijateljčki iz vrtca tam. A če bi bilo po moje bi spet hodil na G-rega.

Predvsem mi je bilo všeč, da so imeli vaditelji zelo oseben odnos (isti vaditelji za iste otroke – tu pri Atlantisu je vsakič drugače) in seveda kup vaditeljev za malo otrok. Bazen res ni hec in ne more en vaditelj imeti pet ali več neplavalcev. Pri G-rega so recimo trije vaditelji na kakšnih 7, 8 otrok, potem pa še zunaj bazena reševalec, ki ves čas vse nadzira, in še koordinatorka, ki otroke vozi lulat itd., da ni treba vaditeljem ven iz bazena. Pa še otroka pred začetkom ure oddaš oblečenega in ga po koncu dobiš nazaj oblečenega (v Atlantisu se recimo starši v jaknah in čevljih drenjamo okoli garderob z mokrimi bosimi otroki). Skratka glasujem za G-rega:-)

Aja, mamica je preutrujena – ampak tolk energije pa ima, da ga vozi po dejavnostih??[/quote]

itaq smo vsi lenuhi, ja…..moj fotr pri 80+ enako razmišlja, zato pa sem se tudi sam od sebe naučil kravla šele pri 40-ih….

Za razliko od nekaterih, ki so preveč pametni in se sami na vse najbolj spoznajo, nekateri pač priznamo, da ne znamo vsega. Se pa na kaj drugega spoznamo bolj.

Vsekakor pa nisem tolk prepotenten, da bi trdil, da bom otroka enako naučil plavati, kot bodoči profesor športne vzgoje. To namreč vaditelji iz teh šol so….

Nam so tut rekli, da bo en vaditelj na 4 otroke maksimalno…in kaj se je zgodilo??? Izračunala sem, da so se zlagali. Ta teden je bilo pet otrok na enega vaditelja, to pa zato, ker je baje eden šel na nogomet!!! Si predstavljate? 5 otrok neplavalcev v vodi globoki 1.20! Moj sin se je komaj rešil! Baje se mu je črviček odpel, potonil je in se je ujel za rob! Hvala bogu da je bil blizu roba…ne znam si predstavljat kaj bi bilo? Vaditelj pa je baje pogledal samo za sekundo stran! Neresnost, nestrokovnost…recite temu karkorkoli že želite, to je nedopustno, igrajo se z našimi otroci! Kaj men rabi mrtev otrok in živ vaditelj.
Kar se pa tiče oblačenja, bi raje videla, da bi ga lahko sama oprhala, obrisala in preoblekla, pa nam ne dovolijo! Vedno se prehladi, ko čaka da mu pomagajo, ker jih je toliko. Zrelo za inšpekcijo!

Ja, to bo. Leni smo 🙂

Za razliko od tebe priznam, da ne znam naučiti otroka PRAVILNO plavati, smučati, rolati in kar je še tega. Smo jo pač dali v tečaje, ob počitnicah, prostih popoldnevih in vikendih pa rolamo, plavamo, smučamo itd. skupaj.

Ampak itak bolj poredko, ker se nam ne da z otrokom ukvarjat (ker smo leni) in jo raje damo v babi servis.

Živjo!

“lenuhi na kvadrat” je malo preveč polna sama sebe in si želi povzdigniti svoj ego s takim nabijanjem. Vsekakor se lahko vsak sam uči z otrokom vendar je bolje, da se ga uči tako kot je treba. Saj tudi pisati zna vsak od nas in šteti do 20 pa otroke vseeno vpišemo v šolo.

Skratka, jaz predlagam http://www.vrtiljak.net/?offerID=29. Mislim, da se z otrokom dobro povežejo in da se lepo potrudijo.

lp, Matej

Spoštovani starši!Moje ime je Karin Kovačič, sem študentka Pedagoške fakultete Koper in pripravljam članek na oddelku predšolska vzgoja, pri predmetu Gibalni razvoj otroka. V članku želim raziskati pomen gibanja pri predšolskem otroku.Na Vas se obračam z namenom, da si vzamete nekaj časa in odgovorite na zastavljena vprašanja.Podatki, ki bodo pridobljeni s to raziskavo, bodo služili izključno v raziskovalne namene in je zanje zagotovljena popolna anonimnost. Za vašo sodelovanje se Vam prijazno zahvaljujem.

https://www.1ka.si/a/77589

New Report

Close