Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Plavalni pripomočki za nedonošenčke

Plavalni pripomočki za nedonošenčke

Kakšne imate izkušnje z namakanjem v poletnih časih vaših nedonošenčkov? Predvsem me zanima, kakšna plavalna oblačila ste uporabljali za vaše otroke in kako veliki so bili ob prvi plavalni izkušnji (morje, jezero, bazen – ne kopalna kad)?
Ko prebiram internetno prodajo, ne vem kaj bi kupila in kje je ceneje?
Begajo me naslednji izdelki:
– pleničke za plavanje (to je verjetno obvezna oprema)
– neopren BabyWarm (za najmanjše)
– plavalne hlačke iz neoprena

Kaj od tega potrebujem in kako kombiniram? Ker ima naša malčica sedaj 4600g in je stara 5,5 mesecev, koregirano niti 3 mesece, bi bil neoprenček mogoče smiseln. Po drugi strani pa, ko bo kopalna sezona (čez kakšen mesec), bo imela kakšno kilo več, zunaj bo bolj vroče, vodo v bazenu pa itak sami kontroliramo (vrtni bazen), pa bo mogoče neopren preveč. Kaj mi je storiti in kje kupiti? Mogoče zgolj pleničke in kopalne hlačke ali samo pleničke?

Vaša mnenja in odgovori zaželjeni!

Hvala in lep pozdrav, Savy

mi našemu malčku oblečemo body,gor mu damo kopalno plenico, kupljen imamo fredov obroč. na glavco pa klobuček..

uživa sto na uro.

Ko smo bili prvič na morju, je imel 8 mes, korigirano 6. Imeli smo sicer neoprenke, ampak je znorel, če jih je samo videl, ni šans, da bi to imel na sebi. Tako je imel navadno kopalno plenico, Fredov obroč so nam v RA močno odsvetovali, smo ga sicer kupili, ampak zdaj se nam valja okrog. Izredno redko je, da našega lumpa pripravimo, da čofota tam notri, predvsem ko je že utrujen. Sicer je največ v naročju in tudi najbolj uživa tako, ali pa da sedi na obali. če je sonce močno, gre v vodo v tanki majčki in obevzno s klobučkom.

No, to pa je relevantna informacija. Hvala. Najslabše je, če otroku nekaj kupiš, v dobri veri, da mu boš pomagal, potem pa je to muka za oba in na koncu leži nekje v kotu.
Za Fredov obroč pa tudi sama nisem navdušena, saj ne vidim možnosti, kako bi se otrok v njem naučil plavati, ko pa je drža in tehnika čisto kontra od pravega plavanja. Pripomočki za plavanje bi morali biti narejeni tako, da glava ne potone in da otrok leži v plavalnem položaju in ne da je pokonci ali pa v sede. Kdo pa plava v sede ali pokonci? TO je res smešno. Se bomo kar v naročju kopali in očitno s plavalno pleničko. Saj je treba otroka navaditi na normalen svet in ne v vato zavijat, kajneda. Res pa je, da bomo vodo v vrtnem bazenu segreli, kot jo bo pač sonce lahko, da ne bo prevelik šok.
Še enkrat hvala za mnenja in izkušnje. Če ima pa še katera kakšen pogled na situacijo, pa vedno dobrodošla.

savy fredov obroč je čisto vredo za otroka.. pri plavanju brca z nogicami in uporablja noge v istem položaju kot potem ko se nauči plavati. obroč je narejen tako, da otrok ne more nikakor zdrsnit iz njega..

neprskrbvna- ne vem od kot ti informacija da razvojni zdravniki to odsvetujejo..meni so zgrešeni tisti obročki kjer otrok sedi v njem( rumeni s hlačkami) saj ne moreš otroka, ki še ne sedi posedat.zato je pa primeren fredov obroč, kjer otrok leži in plava, glavica je pa lepo naslonjena na obroč.

kopirano:

Podroben opis izdelka

Fredov plavalni obroč je poseben plavalni obroč, ki je v zadnjem delu odprt, v notranjosti obroča pa je trebušni del, na katerem otrok leži. Pripet je z varnostnim pasom, tako da nikakor ne more zdrkniti iz obroča. Otrok je v optimalni trebušni legi. Fredov obroč je v celoti napihljiv.

Rdeči obroč je med vsemi obroči največji in ima največji vzgon in stabilnost. Zato nudi tisto podporo, ki jo otrok potrebuje pri prilagajanju na vodo in pri učenju pravilnega udarca z nogami. Uporabljamo ga v starosti od 3 mesecev do 3 let.

To pa tudi jst prvič slišim,da fredov obroč odsvetujejo. Naša je bila rojena 26.T in se je dve sezoni kopala v njem. Letos mi je znanka posodila oranžnega in je že tudi plavala v njem in ful dobr je bilo.

Očitno stvar interpretacije in navade, ta Fredov obroč. Meni ni všeč, ker sem enkrat gledala ene serije, kako učijo dojenčka plavati takoj po rojstvu (to pri nas seveda odpade, ker smo bili 2 meseca v intenzivni in potem zamudiš vse) in so močno poudarjali ležeč položaj in podporo prsnega koša in glave. Odsvetovano je bilo vsakršno obročenje pod rokami ali okrog trebuha. Tam so uporabljali stiropolu podoben plavalni pas za okrog prsi (kot rešilni jopič, samo zelo diskreten in tanek), kateremu si prilagajal plovnost, glede na otrokovo znanje plavanja (z odvzemanjem ploščic stiropola iz pasu). To so bile seveda neke napredne tehnike, ki bodo k nam verjetno pronicale še kakšnih 10 let.
Zato se bom kar sama podtrudila in naučila plavati otroka brez pripomočkov, ki bi mu lahko delali škodo. Iz lastne izkušnje vem, da so me kot otroka učili plavati s ‘šlaufom’ in ‘rokavčki’ in tega otroku ne nameravam storiti. Ko sem namreč odlično plavala s temi pripomočki, so me morali ponovno ‘resetirati’ in na novo naučiti plavati.
To je tako, kot če otroka naučiš hoditi na hojco, brez hojce pa potem ne zna, ker se odriva kot na skiroju. Bom pač malo bolj potrpežljiva in plavala skupaj z otrokom. Pa saj sem rada v vodi.
Še enkrat hvala za vaše izkušnje.

New Report

Close