plastificiranje papirja
Pozdravljeni.
Rabim en nasvet. Iskala sem že po starih sporočilih, pa nisem našla kaj pametnega (obstaja možnost, da ne znam najti:)
Mami bi za rojstni dan rada naredila kuharsko knjigo iz njenih receptov, ki jih ima raztresene v predalu na miljon papirjih in po petnajstih zvezkih. Potem bi z digitalcem še poslikala kakšno jed, mamo v predpasniku in to lepo oblikovala.
Problem pa imam pri tisku. zamislila sem si, da bi to vse skupaj plastificirala, ker drugače je pač samo še en kup papirja v predalu več in nekega haska od njega ne bo.
Kje to uredit in koliko približno bi to stalo?
Me pride ceneje, da nabavim kak strojček?
Hvala za odgovore
Malo poglej na netu za cene (vpisi v google plastificiranje A4 cena) – cene so razlicne – od dvesto sit za en list naprej. Delajo pa to v vsakem fotokopirnem servisu.
Ce das na en list recimo po dva recepta, receptov pa imas…. – bos ze izracunala koliko to pride a ne? :-))
Nekje prodajao strojcke za plasificiranje (cene se ne spomnim, bilo je v enem od reklamnih katalogov ki pridejo v nabiralni), moras se pristeti ceno folije…. Nimam pojma koliko to pride.
Jaz bi pa samo se dodala: pohvala za idejo!!!
LP
hvala
na internetu sem našla plastifikator za 14.000 SIT, kar pomeni, da sem pri 200 plastificiranih listih že v plusu, če računam 100 SIT za plastificiranje, kot je izgleda cena po fotokopirnicah.
Zdaj mi preostane samo, da se spravim na delo. Na srečo imam kar dosti časa, kar par mesecev, ampak bolje tako, kot da en teden prej brez idej tavam okrog kaj kupit.
bom pa pokazala rezultat 🙂
Ja, cena je kar nekako taka za nabavo, lahko dobiš pa tudi cenejšega. Kot je Sonce rekla, moraš zraven prišteti še papir. Tega pa ponavadi prodajajo v kompletu več folij.
Taka zadeva doma ni sicer “nujno zlo”, ko pa jo imaš, pa zna priti marsikdaj prav.
Jaz ga imam v službi in pride krasno prav pri kakšnih mapah ipd, ker prvo in zadnjo stran plastificiram, pol pa zvežem.
Je pa še en način plastificiarnja – enostranski – to plastificirajo samo prvo stran v velikosti lista (pri plasifikatorju dobiš še rob).
T&a je dala dobro idejo. Edino tisti papir je potem morda bolj občutljiv, če gre za vsakdanjo rabo.
Ma ideja je pa res super!!!
Jaz bi na tvojem mestu kar nabavila zadevo – bi to pač upoštevala kot darilo:)))
Takega plastifikatorja bi bila tudi jaz vesela – mislim da bi prišel prav za sto in eno varianto. Ampak je kar malo drag. Morda pa bo kdaj v prihodnje tole fina ideja za rojstni dan – bo treba dati kakšen namig. Do takrat pa boš še ti sprobala in poročala kako zadeva deluje a ne?
Ma ideja je suuuuuuuuuuuuuuper.