Plastični pladenj
Pozdravljene!
Prosim za dva nasveta. Prvo, imam en okrogli, rumeni, plastični pladenj, in me zanima, kako bi ga uredila s servietno tehniko, kajti taka rumena plastika je grozna podlaga za lepljenje servietk. Torej, zanima me, kako bi ga vi uredile?
Drugo, malo hecno vprašanje; zanima me kako izgleda rižev papir, ko še ni uporabljen? Namreč, ena punca je nekje napisala da ga imajo v Mercatorju, ampak, meni se niti ne sanja kje iskat. Da me ne bo trgovka belo gledala, ko jo bom spraševala po riževem papirju… :)))
LP in hvala!
Rižev papir v trgovinah dobiš pri darilnih papirjih. Zvit je v roli, na njej pa ponavadi piše “ročno izdelan papir”. Imaš jih vseh barv. Izgleda pa, kot bi imel ene nitke notr… ne znam drgač opisat. Stane ponavadi med 300 in 400 sit.
jaz pa raje kupim rižev papir v cvetličarnah, kjer je bolj mehak in lepši na pogled in dotik in za delo, lepše se trga, cufa…Tisti po trgovinah je pretrd in pregost, sploh če delaš servetno na steklo, da želiš, da se vidi skozi… vsaj zame, lepše se mi vidi skozi tega mehkejšega. Razlika v ceni je pa tudi nična, vsaj pri nas.
RUmen pladenj pa po želji, lahko kot je delala kaja ali pa ga pobarvaš za osnovo v belo in nato celega v en servetek, lahko tudi razpoke, kar pustiš rumeno in čez le lak za razpoke in nato neko osnovo in ven ti bodo udarile rumene razpoke, nato še kakšen motiv v barvi osnove in zgornje in to je to.
barvicaa, si sigirna, da je tisti, ki si ga kupila v trgovini bil rižev?? ker jaz sem prejšnji mesec imela doma rižev papir iz cvetličarne, za zavit eno darilo… zdej pa imam doma enega iz mercatorja in je prav isti-isto tanek!! …sem oa lani kupila tudi v trgovini papir na katerem je pisalo “ročno izdelan papir” pa je bil debelejši z močnimi nitkami… ampak zdej sem poštudirala, da je verjetno bananin!