Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Plastična pištolca da ali ne

Plastična pištolca da ali ne

Meni tudi niso pri srcu, partner pa pravi, da mora vsak fant imeti pištolo.
” Dej, dej, dej, vsak mora imeti svojo pištolo, kaj naj se s punčkami igra? Ga misliš nardit za pedra?”:))) Takšni so naši pogovori, kaj čem.

zaenkrat ima vodno, ampak je ne uporablja kaj prida. zato pa se rad igra z meče, ki ga je zaplenil bratrancu.

Doma imam zaenkrat le eno punčko, tako da nimam teh dilem… še 😉

V vrtcu pa imajo v skupini fantka, ki nosi plastično pištolo tudi dejansko v vrtec – ampak naši otrokom očitno nekaj, kar ni izrecno prepovedano ni več tako zanimivo in tista pištolica pač obleži v kotu…

Ker imam sama v službi vsakodnevno veliko opravka s pravim orožjem – ok, trenutno ne, ker sem na bolniški 😉 – se zavedam, da so to resne stvari in ne ravno nenevarne igrače. Osebno sem proti plastičnim pištolam, svojemu otroku je pač ne bi kupila, pa če se meče po tleh! Na srečo moj partner enako razmišlja 🙂

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Naš 2-letnik nima nobene pištole. Se mi pač zdi brez veze, da bi mu jo kupila- Ima lego kocke, avtomobilčke, plastiko za v peskovnik, mehke igrače za spat, tricikel, poganjalčke, žoge ipd. za mobilne aktivnosti, puzzle za ročne spretnosti ipd.
V čem je korist pištole, takšna ali drugačne, pa res ne vem. priznam, da sem se zadnjič na enem sejmu grozno zgražala, ko se otroci igrali tako, da je eden ležal na tleh, drugi pa je vanj streljal s puško – katarstofa!!! In potem smo šli mimo stojnic in so seveda prodajali pištole.
Naslednji dan sem se pa zgražala, ker mi je znanka povedala, da pri njih v vrtec otroci nosijo tudi pištole.
Vsak ima najbrž svoje mnenje in vsak ima prvaico, da jo otrku kupi ali pa ne: jaz sem proti – če si jo bo pa sam naredil, ko bo večji, jo bo pač imel. Amapak, zaenkrat sploh ne ve, kaj je to.

Še ena zgodbica: sodelavkina hčerka je na sistematskem pri 3 letih vse pravilno odgovorila, potem pa je bila na vrsti pištola in je pritekla k mamici v naročje ter se začela jokat, ker ni vedela, kaj je to. No, in jo je psiholog oz. kdor to vodi POHVALIL – jaz bi jo tudi.

Lp, j.

New Report

Close