Jaz sem si šel z laserjem odstranit znamenja na glavi v Seul v Južno Korejo. In sicer naj bi bila ulica Sinsa-dong v okrožju Gangnam, plastična prestolnica sveta.
In res je tam ogromno plastičnih ordinacij. Namreč Korejski lepotni standardi so zelo strogi. Tako da naj bi imela vsaka 4. Južno Korejka na sebi opravljen lepotni poseg. V večini prav na nosu.
Skratka cene za posege so nizke, izkušenj pa imajo ogromno. Jaz sem z rezultatom zadovoljen. Pri nas mi je dermatolog samo za pregled, in to da mi je povedal da znemenja niso rakava računal več kot 100 €. V Koreju so mi za ta denar odstranili štiri.
Malo pobrskaj po spletu za ordinacije in kaj nudijo. Jaz sem si ordinacijo izbral kar na mestu. Povratna karta stane cca. 600 €. Naši kirurgi, sploh pa kaki jugosi so proti Korejcem pravi amaterji.
V google napiši: “sinsa dong plastic surgery” in pod slikami poglej kakšne čudeže delajo.
Predlagam da greš k vsaj 3 kirurgom na posvet. Povedati moraš ali si imela tudi kakšne poškodbe na nosu ker potem bo kozmetična rinoplastika premalo za doseganje rezultata, ker je potrebno pogledati notranjost nosu, ne samo vizualno ali na na otip. Lahko imaš prikrito deviacijo nosnega pretina in se ti bo kasneje zaradi tega nos krivo in grdo zacelil in ti bo resnično žal. Tu sem jaz naredila veliko napako in mislim da večina neuspešnih primerov izhaja prav iz tega, da je nos zelo slabo pregledan, slabo načrtovana operacija, ki pelje do slabe izvedbe in potem slabih rezultatov ki jih težko ali nemogoče popravljati. V tujini dobri rino-septolastiki na pregledu naredjo CT scan glave, kjer se pregledajo možne deviacije nosnega pretina, nosne kosti ipd,.. le tako lahko kirurg naredi natančen plan kako se bo lotil posega (septoplastika da se zravna pretin in rinoplastika da se doseže kozmetični učinek. Dobro se pozanimaj in si poglej tudi primere neuspešnih rinoplastik, če si srečna s svojim nosom in normalno funkcioniraš v vsakodnevnem življenju se ne splača reskirati.
Ne vem zakaj bi šla na operacijo nosu, ali je kriv kriv nos (kost) ali imaš širokega … Pri nekaterih posegih na nosu je, ne boš verjela, majhna verjetno, da bo nos na koncu takšen kot si želim (lep) ali da ne bo še slabše kot je bilo prej (ne vem koliko to povedo). Jaz pravim, da so ti plastični kirurgi sploh kadar gre za vprašanje nosu, ki je delikaten kot del telesa kot tudi je delikatno to, da je na sredi obraza, kot odvetniki. Obljubljajo, da bo boljše, čeprav že vnaprej vejo, da “zmage” ne bo. Ampak denar pa je potrebno pokasirati, ker je to njihov prihodek.
Tudi jaz nisem zadovoljna s svojim nosom, imam denar, ampka ne bi šla reskrirat, da bo potem še slabše (na internetu je veliko komentarjev v tej smeri). Tako, da se odločam raje za druge stvari npr. lansko leto sem opravila tri kemične pilinge (da je koža mladostna, brez velikih por …), predvsem pa dam nase v smislu, da notranje delam na sebi in da je čim več notranje lepote in lepe energije, da jo oddajam ljudem okoli sebe.
Verjemi, tisti osebi, ki ti je namenjena, boš že všeč takšna kot si, druge pa bolj zanima, če si ok kot oseba.
Jaz sem bila s svojim primarnim nosom pomirjena pač nisem ga gledala ker mi ni bil všeč, nisem namenjala pretirane pozirnosti ampak sem delala na drugih stvareh ki so poudarjale mene, mojo osebnost in lepoto, osebnost in druge stvari na katere sem bila ponosna. Ker sem bila samozavestna sem mislila da bom lahko še malo z operacijo pridobila, na nosu sem želela majhne popravke, na žalost pa zaradi tega ker sem verjela v ‘strokovnost’ dobila pa en kup grdih rinoplastičnih napak, ki ne vem kako jih bom rešila ali sprejela, zelo težko je!.
Bila sem zelo močna, samozavestna, srečna oseba in sedaj se komaj prebijam čez dneve in se sprašujem v kakšni grozljivki sem se znašla…
ni vredno, res ni vredno, veliko noči neprespanih, anksioznost, zgubila sem apetit ipd…
pri nas v Sloveniji ne znajo korigirati ‘težjih nosov’ ampak naredijo iz njih še večje deformacije…. in ni fer da se kirurgi v to spuščajo…
ampak verjamem nekako in upam da bom lahko to rešila, za te pokvarjene kirurge lažnive pa tudi, da se bumerang vrne… moj kirurgje vedel da imam devijacijo, včasih je delal na URL, točno jasno mu je bilo da celjenje ne bo uspešno v kolikor samo površinsko obdela nos. To je tako kot da streho na polomljenih temeljih popraviš… logično da se sesuje…