Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje plašč iz nerca, želvja juha, tigrovi testisi

plašč iz nerca, želvja juha, tigrovi testisi

Če med tem, da neko žival vzgajaš, da jo boš pojedel in med pobijanjem polhov, kar ni nujno za naš obstoj in življenje, ni razlike, potem lahko debato kar zaključimo.

Kokici pa samo to, da čikgumiji zagotovo niso iz polhov.

Ž
Irena, jaz razumem kaj hočeš reči, prav dobro vidim tudi razliko med lovom na polhe in klanjem prašičev ali rejo piščancev. Kar hočem reči je le, da smo na nevarnih in spolzkih tleh, če iščemo moralna opravičila za smrt enih živih bitij nasproti drugim. Človek ni Bog, da bi razsojal kdo si zasluži smrt in kdo ne, češ, piščanca smo vzgojili, da ga bomo ubili, torej ga lahko. Polh pa, ki živi v prosti naravi je nedotakljiv. Življenje ali spoštujemo in varujemo ali pa ne. Preprosto.
P

Mogoce je pa Mitja prebral tisti Macin post o moskih, ki bezijo, pa ga je nekaj uscipnilo pa sploh ne ve kaj……

Najbrž ni nepomembno, kako se jih ubije, če se jih že.
Tisto kitajsko trpinčenje presega vse meje.

Ž
Kitajsko ( pa tudi vsako drugo ) trpinčenje živali je vredno obsodbe, jasno. O tem smo si verjetno precej enotni. Hotel sem reči, da ne vidim razlike, če ustrelim lisico v gozdu in naredim iz njene kože pelc, ali pa če imam farmo in na njej gojim lisice iz katerih potem, ko jih pobijem ( na human način ) naredim ravno take kožuhe. Dejstvo je, da sem uničil življenje za moje oblačilo.
P

A ne, kr ena, ni bilo časa, za odgovor, mislim. Nisem ušel, ker ponavadi to ne naredim. Beri me pod Macinim postom.

Mitja

Vidiš, tu bi se pa strinjal s tabo Maca. Pa ne na temo pobijanja, ampak, ker si tako lepo napisala …bruhanje… Vidiš, kako človek drugače razume pisanje nekoga, če uporabiš drug iziraz. Če pogledaš tisti tvoj izraz … kozlanje… se ti ne zdi, da je velika razlika? Maca, zato sem te prosil, da začni razmišljati z glavo, ne pa s tipkovnico. Pa lep popoldan.

Mitja

p.s. tudi meni gredo ljudje, ki posiljujejo in ubijajo, na bruhanje

Se strinjam.

Irena, torej, Maca se lahko nad mojim odgovorom zgraža s kozlanjem? Jaz sem pa mislil, da se to dela samo na forumu Tjavendan…kozlanje in podobne stvari?
Irena, bodi resna, če me nekdo napade s kozlanjem, je ponavadi to kozlanje pospravil sam. Zatorej Maca, čakam, da pospraviš to kozlanje.
In še odgovr na temo o “temi” Na žalost smo se enkrat že borili na tak način. Trgovine odprte do 22. ure. Par mesecev nazaj. Vsak je imel svoj prav, svoje razloge proti, razloge za… Dolgčas. Danes so trgovine še vedno odprte do 22. ure. Kaj hočem povedati? Samo to, da če se naša mnenja še bolj razlikujejo, oz. so enaka, se situacija v “naravi” ne bo popravila. Pri vseh teh postih se strinjam z Gabrijelom. Vse to je pač neminovno. Je treba sprejeti kot je. Če pa vsak sam lahko kaj naredi, da ne bo tako kot je, naj to naredi. In naj ne kozla po drugih zaradi tega, ker ne more nič narediti, oz. noče narediti. Je pač potrebno živeti s tem. Vem, da bo ogromno replik na tole. Pa me ne zanimajo. Vse dokler ne bo spet kdo kozlal po meni. Samo do takrat.
Pa lepo popoldne, Irena! In vsi ostali!

Mitja

BRrrr….torej…tok mam za povedat, da ne vem, kje naj začnem.

Prvič: razumem, da so ljudje mesojedi, ampak: je potrebno zato nehumano pobijati veliko več živali, kot jih pojemo? Se zavedate, da se meso meče stran, ker ga proizvedejo veliko veliko več, kot ga pojemo? Je potrebno se nažirati z mesom vsak dan, po 3x na dan? Meso v tolikih količinah ni zdravo za človeka!!!

Drugič: zakol, transport itd. bi moral biti human! Spet vprašanje: se zavedate, da se konje, krave itd. vozi v transportu po tisoče in tisoče km, ker je to ceneje, kot, da bi jih ubili pred prevozom in potem vozili v zmrzovalnih tovornjakih? Lahko vam je jasno, da imajo živali zlomljene noge, da so lačne, žejne itd. Da o zakolu niti ne govorimo… Na TV ne boste nikoli videli tega masakra, saj “ni dovoljeno predvajati takih stvari, ker so preveč grozne”.

Tretjič: lovci ubijajo živali pod pretvezo, da gre za “naravno selekcijo”, da je živali preveč. Ljudi je preveč, pa jih nihče načrtno ne pobija! Še kontracepcija je prepovedana marsikje! Če malo berete časopise, potem lahko vidite, da so lovci ena horda pijanih ljudi, ki jim gre izključno za to, da pobijajo – kakrkoli že. Po moje bi se šli z veseljem tudi kakšno vojno.

Četrtič: Krzno?!? Če si en nomad v Mongoliji ali pa Eskim naredi krzno iz živali, ki jo poje, odre in je potem celo zimo toplo oblečen, razumem. Ne razumem pa petičnih dam, ki jim je krzno “erotično”, ki jim predstavlja statusni simbol (glejte, moj mož mi je pa kupil nerc, ni važno, da je totalni primitivec, da me vara, psihično zlorablja ali pretepa, važno je, kakšno hišo imamo, kakšen avto in najboljši krznen plašč). NA KOZLANJE MI GREDO!!! Se opravičujem spet za moje grdo izražanje, in prosim ne se na to besedo spet obesit! Ampak tako čutim!

In na koncu: spet bo nekdo vprašal, če kaj naredim za živali; pomagam lahko s tem, da sem včlanjena v različna društva (proti mučenju živali, protilovsko društvo, itd.), da materialno in denarno pomagam tistim, ki skrbijo za tiste, ki se jih vsi otepajo, zapuščene živali (npr.Milena Močivnik), da napišem kdaj kakšen članek na to temo, pisma bralcev itd. in v končni fazi, da jem meso v najmanjših možnih količinah (2x na teden, recimo). Pa da poskušam “vzgajati” ljudi okoli mene v duhu ljubezni do živali in narave.

Glede polhanja…..saj bi radi v Evropo, ne? Potem boste morali kar lepo pozabiti na ta “tradicionalni” poboj teh luškanih malih živalic. Pa ne mi govorit, koliko škode v gozdu naredijo. A se zavedate koliko škode v gozdu naredijo ljudje, pa jih zato nihče ne pobija in odira! Pa kakšna debela baba ima tudi ful špeha, pa to še ne pomeni, da jo bomo odrli in skuhali mast! Ali pač?

Kdo je postavil človeka za gospodarja vsega živega?

Človek se je postavil sam za gospodarja vsega živega. S tem stavkom si lepo zaključila svoje misli MACA.

Prvič; človek je torej gospodar in debeluhi, so gospodarji svojih shramb. Ne verjamem, da se bodo tako zlahka dali prepričati hudi ljubitelji mesa, da jim ga vzameš

Drugič: vsa mesarska industrija je pač taka, kakršno gradijo zakoni, veterinarske inšpekcije in zaposleni v tej industriji

Tretjič;: lovci so ene revcane duše, ki nebi šli v vojno že zaradi tega, ker si upajo napadati, streljati le nemočne živali

Četrtič: po svetu obstaja še veliko več prebivalstva, ki je v precej težjih pogojih živetja kot mi 2 milijonski Slovenčki, Kekci, ki mislimo, da lahko pametujemo na račun tuje kulture. Tak način so si izbrali, ali je pravilen ali ne, v le Bog. En Eskim, nima kje posaditi solatke, korenčka, enako en Aboridžin, v tisti širni puščavi lahko ulovi le kako kačo, kuščarja… Gre za odnos do hrane. Za navaden odnos. Lahko je zviška nekoga kritizirat.

Odnos do hrane igra vlogo, Vendar smo mi VISOKO civilizirani ljudje že pozabili kako je biti resnično lačen. Preveč je vsega, in povrh so ljudje še toliko samovšečno pametni. To je nabolj boleče.

In na koncu: edinole ozaveščanje glede na okolje, razmere se lahko kaj spremeni. Me zanima, koliko ljudi bi še jedlo meso, če bi morali sami pogledati piščancu v oči in mu odrezati glavo in ga oskubiti.

New Report

Close