Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo plačljivost zobozdravstvenih storitev pri otrocih

plačljivost zobozdravstvenih storitev pri otrocih

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem bila s sinom (3 leta) prvič pri zobozdravnici in naju je naročila na ščetkanje in premaze. Za tri tretmane naj bi odštela 25€. Brala sem, da naj bi bile nekatere storitve (premazi) za otroke vključene v zavarovanje. Kaj torej plačam 25€? Mogoče ščetkanje? Ker sem brezposelna, je to zame že kar velik strošek.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovana maja80,

na to vprašanje pa vam težko odgovorim. Najnatančnejši odgovor bi dobili pri zobozdravnici, ki vam je izstavila račun.

Ponovno pozdravljeni!

V bistvu se tega posega še nisva udeležila. Zanima me torej, katere storitve so za otroke brezplačne?

Hvala!

Spoštovana maja80,

da vas popravim – ZASTONJ ni nič, samo plačnik niste vi oz. otrok.

Izsek iz pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja:
“Z obveznim zdravstvenim zavarovanjem je zavarovanim osebam zagotovljeno plačilo zdravstvenih storitev v celoti (100%), v naslednjih primerih:
– sistematični in drugi preventivni pregledi otrok, šolske mladine, študentov, ki se redno šolajo, žensk v zvezi z nosečnostjo in drugih odraslih oseb v skladu s programom, razen preventivnih pregledov, ki jih na podlagi zakona zagotavljajo delodajalci,
– zgodnje odkrivanje in preprečevanje bolezni, skladno s programom,
– zdravljenje in rehabilitacija otrok, učencev in študentov, ki se redno šolajo, ter otrok in mladostnikov z motnjami v telesnem in duševnem razvoju….”

New Report

Close