Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Ortodontija – čeljustna in zobna ortopedija Plačljivost ortodontskega zdravljenje

Plačljivost ortodontskega zdravljenje

Pozdravljeni.

Star sem 17 let. Pred leti sem že bil na ortodontskem zdravljenju, ki ga je ortodont zaključil, saj so bili zobje postavljeni vredu (pred približno 3 leti sem končal zdravljenje). Sedaj pa se mi je en zob zopet začel “čudno obračati” – začel je rasti nekako navzven in ker je sprednji (enka levo), je videti, kot da je leva enka kakšen mm višja od desne. Če dvignem glavo, pa se vidi, kako je zunaj ravnine. Zanima me, do katerega leta je zdravljenje oz. pregled pri ortodontu brezplačen in kdaj ga je potrebno plačati?

LP

Spoštovani!
Ortodontsko zdravljenje na stroške ZZZS je možno, če je nepravilnost srednje težka, težka ali zelo težka, če je odkrita pred dopolnjenim 16. letom starosti in zdravljenje začeto pred 18. letom starosti. Kako je z vašim primerom, pa se morate pozanimati pri vašem ortodontu, saj le on na podlagi zapisov v kartoteki lahko oceni upravičenost do morebitnega nadaljevanja obravnave. Srečno!

****************************************** Leon Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/

New Report

Close