Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Plačilo zobnih plomb za otroke

Plačilo zobnih plomb za otroke

Pozdravljeni.

Zanima me, kako je s plačilom zobnih plomb oziroma zvezdic za otroke. Naša zobozdravnica je sinu zaračunala zvezdico. Pokazala mu je svoj barvni spekter, sin je izbral zeleno in po končanem posegu nam je sestra zaračunala. Zaradi par evrov ni da bi težil, me pa vseeno zanima, če imate tudi drugi take izkušnje.

Hvala. Lp.

To je po moje nadstandard. Pri nas je zastonj, niso pa barvne.

Ne, ni take navade, plombe so navadne. Sicer pa bi te morali opozoriti, da se barvne plombe doplačajo v nasprotnem primeru jih nisi dolžna plačati.

Zeleno??? Pri nas poznamo navadne “sive”, ki so brezplačne ali bele, ki stanejo cca. 20-30€.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Naši otroci (vrtec) si tudi izberejo barvo – roza, modra, zelena … 🙂
pa jim nič ne zaračuna; to je za motivacijo, da hodijo z veseljem k zobozdravniku in potem kažejo barvne zobke 🙂

LP

Anja

amalgam je zastonj, ker pa veš kaj je to akjne, če se le da zahtevaj naj sinu dajejo bele plombe, le te pa stanejo, ponavadi nekje od 10 do 20 evrov…in seveda to ne delajo kar same od sebe, za mladoletnega otroka potrebuje dovoljenje starsev, ne kar tako dajat nekaj na izbiro..barvnih plomb jaz ne bi dajala…čisti nemsisel in bedarija, bo star 40 let in imel zelene plombe???

Mislim, da je govora o predšolskih otrocih, ki imajo še mlečne zobe.

Kolikor vem, barvne zalivke dajejo samo na mlečne zobe.

In ne, mi nismo nikoli nič doplačali.

Bele zalivke doplačamo, ja. Nekje med 20 in 30 eur (šolski zobozdravnik).

New Report

Close