Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Plačilo zavarovalnice

Plačilo zavarovalnice

Spoštovana g. doktor!

Na desni strani si bom dala delati mostiček, in sicer imam zoba 3 in 7. Vmesni 4,5,6 mi manjkajo. Kolikor mi je znano mi mostiček v tem primeru plača zavarovalnica.
Razmišljam, da bi si dala vstaviti kakšen implantant vmes, npr 4 morda še enega namesto 5. Kako je v tem primeru s plačilom zavarovalnice – verjetno isto, saj mi lastni zobje manjkajo, implantant se ne smatra kot “tvoj” zob? Še nekaj bi rada vprašala. ali si upravičen do prevlek za tri zobe, mislim prednje na levi strani, so v slabem stanju.

Lp, Katja

Spoštovana Katja,

če se boste odločili za implantate, potem izdelava mostička niti ni smiselna – v primeru, da sta omenjena 3 in 7 zdrava in intaktna. Glede plačila zavarovalnice imate prav za 1. primer. Če pa bodo vrzeli zapolnili implantati, potem mislim (nisem pa sigruna), da ne bo več indikacije za plačilo iz njihove strani (manjkajoči 3 zobje zaporedoma).
Če so zobje neestetski in imajo veliko zalivk, potem ste upravičeni do prevlek kjerkoli v ustih.

New Report

Close