Najdi forum

plačilo volilnim odborom

Zanima me, če ste že vsi, ki ste delali na volitvah, dobili nakazano plačilo? Po enem tednu, nisem dobila še nič.

Jaz še nič, pa se tudi sprašujem kdaj bo. Ali mogoče veste kam bi se povprašalo za informacije.
lp

Na občino. Pri nas so že nakazali.

Dobili včeraj . Plačilo se je zmanjšalo 7.200,00- se ne grem več. Glasovnice smo šteli do 21 ure.

Meli, prosim sporoči, kako se pride v volilni odbor, jaz bi si obliznila vseh deset prstov, da bi lahko v enem dnevu zaslužila 7.200.00 Sit, pa tudi če bi morala tam sedeti cel dan do polnoči, še sendvič in vodo bi si prinesla s seboj. Mislim resno.

Ko bo čas pred volitvami (cca 14 dni) pokliči na občino v volilni štab in se prostovoljno javi. Vedno rabijo nekoga za zamenjavo. Če želiš sedaj sodelovati v drugem krogu (če v vasem okraju je) potem pokliči v četrtek na občino in se javi, potem boš pa že nekako avtomatsko med “povabljenimi”.

lp

Pri nas pa niti ne spreminjajo tako zelo sestave volilnih odborov, kdor pač ne more ali ne želi več sodelovati, si sam priskrbi zamenjavo, skupaj se javita na UE in naredijo menjavo, ki spet velja precej dolgo.

Meni tudi teh 7200 sit ni tako malo za 6 ur v nedeljo, ki jih presedim tam.

Hvala za odgovore. Mene je zanimalo tudi zaradi tega, ker več ali manj vsa leta gledam ene in iste obraze, ker pa je to v večjem mestu, se med seboj ne poznamo, pa me resnično zanima, če imam kakšno možnost, zdi se mi, da tja lahko prideš samo po vezah.

Pri nas ne sedimo samo ob nedeljah v odboru. V petek prevzamemo material, večinoma gre ura ali dve tudi za navodila, v soboto pripravljamo volišča, v nedeljo pridemo uro pred pricetkom in smo zvecer tam, dokler ni vse ok, potem pa se odnesemo vse na obcino. Tako da ni samo tistih nekaj nedeljskih ur vstetih. 7.200 pa je dolocila drzava, pravzaprav je navodilo, da se sme placati dve dnevnici. Lahko pa vam povrnejo prevoz, morda bi se komu to splacalo. Je pa res zalostno, da je plačilo najmanjše ravno takrat, ko je največ dela. A 7.200 je pa tudi nekaj.

Pri nas pa v petek po material gresta le predednik in podpredsednik komisije, ki potem tudi uveljavljata potne stroške.
Vsi skupaj s edobimo v soboto zvečer in v pol urce vse pripravimo, glasove pa tudi preštejemo v nedeljo po zaprtju volišča največ v 45 minutah. Imamo pač majhno volišče…

Predsednik ima pecej dela, sitnosti in odgovornosti, za druge pa se strinjam, da mal počičkajo tam in pade nekaj novcev v žep. Ni ne vem kaj, ampak popoldne hitro mine.

Morda za info..pri ans so naročili rekalmo in zakon pravi, da morajo biti vsi računi izdani v času volilne kampanje, torej takoj. Sklepam, da bi moralo biti nakazilo takoj.

republiške volitve vodi tajnik okrajne (republiške) volilne komisije, lokalne pa mestna volilna komisija.
Če hočeš priti v odbor, se javiš (pokličeš) tajnika okrajne volilne komisije (kjer živiš) in to je na upravni enoti , kamor sodiš. Če gre za lokalne volitve pa na tajniku občinske komisije – spet kjer stanuješ. Ponavadi oni najprej pokličejo tiste, ki so že delali, ker jih je najlažje zbrati – če pa se javiš, te povabijo zraven – imajo kar nekaj odstopov za vsake volitve – ko imajo tvoje ustno soglasje, pošljejo odločbe.
Nadomestilo za republiške (poslanci DZ) volitve letqa 2004 je znašalo 10 za člane in 12 T za predsednika in namestnika.

Glede prejetih plačil morate upoštevati tudi, da gredo v dohodnino.

Včasih ne gre v dohodnino. Tudi letos menda ne.

New Report

Close