Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Plačilo študentski servis in 10{251650fec493513d43f5f7e2e3c06088e951719f74e82177f89b8bb705212ec9}

Plačilo študentski servis in 10{251650fec493513d43f5f7e2e3c06088e951719f74e82177f89b8bb705212ec9}

Na študentskem servisu je bilo objavljeno delo in zraven zaslušek 800SIT/h. Ali se ne bi to pričakovalo, da je zaslužek potem res 800 SIT? Jaz sem vsaj tako sklepal, dobil pa sem 720 SIT/h. Odbili so 10% za študentski servis. Ni mi jasno zakaj potem ne objavijo, da je zaslužek le 720 SIT/h?

Študentski servis mora 10% prišteti neto znesku, ki ga tebi nakaže delodajalec…ker delodajalec potem dobi račun za 10% obruten znesek (Plača tvoj neto znesek + 10% za ŠS).

Tko nekak…ti bi sigurno mogel dobit 800 SIT čistega ven.

Pa je mogoče kje to napisano?
Jaz žal nisem na začetku dobil nazaj izpolnjene napotnice, kjer bi pisalo, koliko bo na uro. Sem pa prepričan, da je bil oglas, kjer je pisalo 800 in ta oglas imajo še vedno na netu.
Si sploh lahko kaj pomagam.

ja, urna postavka mora biti plačana taka, kot je napisana, ne pa da se nekaj odbija potem.

ampak urna postavka mora biti napisana na napotnici, ker na podlagi tega potem ŠS izstavi račun, ne na podlagi oglasa. preveri, kako so ti tam napisali.

Saj zdaj smo pa pri tem. Kopije napotnice nisem dobil. Po koncu dela je delodajalec vrnil napotnico. Jaz bedak nisem vztrajal pri svoji zahtevi, da mi mora takoj vrniti eno kopije napotnice (se je izgovarjal). Delal sem v dobri veri, da imam 800 SIT/h. Ur pa sem nabral prek 200. Tako, da se kar pozna. Na dve napotnici seveda.

Toliko ostalim v opozorilo, da imajo nekateri študentski servisi zavajalne oglase.

Pa imaš status in nisi star več kot 26 let?
Ker mislim, da takim odvajajo nekaj odstotkov od zaslužka…nisem 100%, ampak vem, da ena finta je okrog tega.

Pejt na študenta, preko katerega si delal, in jim povej svojo situacijo. Glede na to da so posredniki (oni so oglaševali tako urno postavko) in da so imeli tudi kar nekaj koristi od tebe. Sicer pa je tale tvoj delodajalec itak kriv že tega, da ti ni dal kopije napotnice (kar sicer itak noben ne počne …). No, poročaj, kako boš uredil – če boš šel na ŠS.

Ni kriv tle študentski servis! Oni ti tolk nakažejo kolkor napiše podjetje na napotnico. Tud če je v oglasu pisal da boš miljon dobil, na napotnico pa napišejo 200 SIT/uro boš pol dobil teh 200 na uro ne pa miljona….
Tko da se kar pri podjetniku oglas….alpa če se sprijazniš, da pač nisi imel sreče, ker boš itak težko izterjal od njega še teh 16 jurjov, če ti jih sam ne bo hotu dat!

Ja, moraš pazit tudi drugje. Nekateri res povedo znesekv bruto, ker izgleda, da dobiš več. Al pa brez DDVja, ta je tud dobra. Poznam situacijo. glede na to, da je pogovrno vedno govorimo o neto znesku, je zame to zavedni nateg, da ti povedo bruto, pa čeprav izgleda vse legalno. Ta bolj pošteni ponavadi povedo, če ti znesek povedo v bruto.
Če na oglasu ni pisalo bruto 800 sit, je bil to čisti nateg in te mora študentski servis zaščititi. Oni imajo dogovor z tvojim “delodajalcem”, da doda še 10% na tisto, kar ponudijo tebi. Barabe nesramne.

Na servisu se jim zdi tako čisto OK. Imajo ta oglas še vedno obešen na oglasni steni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close