Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija plačilo kontracepcijskih tablet

plačilo kontracepcijskih tablet

pozdravljeni,
stara sem 35 let, jemljem diane 35.moja ginekologinja se je spomladi upokojila in sedaj sem že kar nekaj časa pred misijo nemogoče, najti novega ginekologa. ker sem bila pred 5 leti operirana na materničnem vratu, hodim redno tudi na kontrole. ker nimam osebnega ginekologa sem bila sedaj 2x na pregledu pri zasebni praksi, kjer sem seveda plačala pregled, bris in vse. zanima me kako je z recepti, ali res ne morejo napisat zelenega recepta za tbl, da potem plačujem kontracepcijo tudi poleg pregleda. Ne bi se rada vpisala k ginekologu samo zaradi recepta.zanima me ali mi je recimo splošni zdravnik tudi dolžan dati recept recimo za tbl, ker sem brrez ginekologa. naj povem, da sem se oglasila v najmanj 5 ordinacijah in me nikjer niso hoteli vpisat, prost je zgolj eden, kamor pa ne bi rada šla glede na izkušnje….sedaj sem dosegla vsaj to , da sem na čakalni listi, kjer bom na vrsti nekje v 2 letih. kaj mi svetujete do takrat? Najlepša hvala za odgovor.

Žal ste skupaj z mnogimi drugimi ženskami v nezavidljivi situaciji težavnega iskanja ginekologa zaradi prepolnih ginekoloških ambulant in ginekologov na robu živčnega zloma, ki v takih ambulantah delamo preko vseh razumnih meja. Seveda vam morajo v ambulanti, ki je samoplačniška računati storitev in izstaviti za morebitna zdravila tudi bel recept. Vaš osebni zdravnik vam kontracepcije ni dolžan predpisovati, lahko pa vam kdaj pa kdaj naredi uslugo.
Konkretne rešitve kje najti ginekologa vam žal ne morem ponuditi, veljalo bi se razgledati in povprašati malo dlje od domačega kraja.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

New Report

Close