Najdi forum

plačilo članarine GZS

Pozdravljeni, Gospodarska zbornica Slovenije me terja za članarino za moj d.o.o. za nazaj. Kdo ve, kaj je s tem? Naj plačam nekaj, kar nisem naročil? Jaz trdo garam za vsak tolar na terenu, oni si pa grad sezidajo!

Jah podjetnik,

tako to je. Vse družbe smo po zakonu obvezane plačevati članarino GZS. Tudi meni grejo lase pokonci ko dobim opomin ali celo opomin pred tožbo. Za znoret. Tudi meni ni jasno kaj plačujemo, kaj nam oni pomagajo…
Saj veš, država si vzame svoj davek
Brina

Ne bo držalo! Ni treba plačati, če nisi član zbornice.Meni so tudi pošiljali položnice, pa sem jih gladko odslovil in potem imel mir.

Ni ravno tako….vsaka družba je obvezna po zakonu bit članica zbornice take ali drgačne…zdej k si d.o.o. to avtomatično dobiš od gospodarske…je pa seveda odvisno kako dejavnost opravljaš….npr če opravljaš v večini obrtno dejavnost npr več kot 90% le te…si lahko član obrtne zbornice seveda pa si moraš pridobit obrtno dovoljenje….kar ni težko…..greš na obrtno zbornico in tega pridobiš z minimalnimi stroški…in tako boš plačeval tud manj članarine ,…ne vem pa kako se boš dogovoru za nazaj….
verjetno te lahko istožijo….
sam tako nakratko……;-))

Oni bodo dobili svoje. Mi imamo d.o.o., avtomatsko pademo pod GZS, plačujemo članarino, oni pa te sem in tja obveščajo o kakšnih novih zadevah, na razpolago so ti za vprašanja. Ker pa imamo tudi montažo, kar spada pod obrtno dejavnost plačujemo članarino tudi Obrtni zbornici. Odvisno je kako si registriran.

tole pa glih ni res. Če inaš firmo, si član ene eli druge zbornice, odvisno od tega, kakšna je tvoja glavna dejavnost. Da so te pa pustili na miru, je bilo verjetno samo zato, ker si imal tako malo dolga, da se ni splačalo te tožiti. Ampak brez skrbi, še naprej si član pa še naprej si dolžan plačevati – razen če si vmes firmo zaprl…..

New Report

Close