Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Plačilni razred-po katerih kriterijev to določijo???

Plačilni razred-po katerih kriterijev to določijo???

Po poklicu sem ekonomski tehnik, 5 stopnja izobrazbe. Zanima me v kateri razred ste razporejeni vi, če imate enako izobrazbo kot jaz. Kateri so kriteriji za razvrstitev v plačilni razred, je to stopnja izobrazbe ali delo, ki ga opravljaš, ali še kaj? Zelo mi boste pomagali, hvala.

Mislim, da to določa kolektivna pogodba. Kaj več ti pa ne bi znala povedati.
LP

Jaz sem tudi ekonomski tehnik in sem razporejen v V. tarifni razred in 16. plačilni razred po kolektivni pogodbi. Iz IV. stopnje izobrazbe pa so razvrščeni v IV. tarifni razred in 12. plačilni razred. Vsaj tako je pri nas, mislim pa, da velja za vse, ki imajo V. stopnjo ta tarifa.
lp

Razvrstijo te glede na delovno mesto, ki ga opravljaš, imaš lahko VII stopnjo izobrazbe in če opravljaš delovno mesto skladiščnika recimo, boš ravrščen v IV plačilni razred.Izobrazba tu ne igra vloge! Sem se pozanimal in izvedel tole.

Se strinjam s plačo. Tudi sama sem bila v prejšnji službi razporejena v VI tarifni razred s V stopnjo izobrazbe.
Kriterij je zahtevnost delovnega mesta.
Lp.

New Report

Close