Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Plačevanje zdravil

Plačevanje zdravil

Spoštovani!

Večkrat se mi je že zgodilo, da mi je zdravnica predpisala zdravilo in mi jasno rekla, da mi ga ne bo treba doplačati ter mi napisala ZELEN recept. Potem pa, ko sem prišel v lekarni na vrsto, mi je lekarnarica rekla, da bo treba plačati. Kako je to mogoče???

Lp

Določena zdravila so na vmesni listi ,kar pomeni doplačilo.Zdravniki pa ob hitrem spreminjanju razporeditve zdravil s strani zavarovalnice ne uspejo slediti.

Res se razvstitve zdravil spreminjajo in zdravniki niso vedno na tekocem. Zeleni recept se ne pomeni, da zdravilo ni treba placati- merilo je, kako je to zdravilo razvrseno- na negativno listo (placas cel znesek), na vmesno (doplacilo) ali pozitivno (nic ne placas).

Pa odvisno je tudi od tvojega zavarovanja. Konkreten primer: tablete proti alergiji na cvetni prah dobi moja mami zastonj, moja sestrična – študentka (in torej zavarovana preko svoje matere), pa mora zanje plačati.

Jaz sem pa mislil, da smo študentje bolj zavarovani kot upokojenci! Saj imamo namreč polno zavarovanje, in nam ni treba plačevati PZZ!!!

V juliju 2oo2 je zavarovalnica (zzzs) sprejela odločitve ugodne za otroke(tudi študente)na osnovi katerih otrokom ni treba plačati zdravil z vmesne liste(so tudi na zeleni recept),Vsi ,ki nismo nadstandardno zavarovani(smo pa prostovljno dodatno zavarovani)pa plačamo zdravila na negativni listi(beli recept).
Več o tem lahko izveste na spletu ZZZS!
Lep večer!

New Report

Close